Andropoz belirtileri nelerdir?Uzmanlardan andropoza karşı tavsiyeler!

Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, Andropoz hakkında “Cinsel isteksizlik, motivasyon kaybı, moral bozukluğu gibi testosteron eksikliğine işaret eden sağlık sorunlarında dikkatli olunması konusunda uyardı ve Bazı karaciğer hastalıkları, tiroit sorunları, depresyon, ilaçlar da benzer bir tablo yaratabilir. Bu nedenle endişe etmeyip bir hekime başvurun” tavsiyelerinde bulundu.

Andropoz belirtileri nelerdir?Uzmanlardan andropoza karşı tavsiyeler!

40’lı yaşlardan itibaren erkekler andropoz ile karşılaşabilir. Bu durumda yapmanız gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Hormonlarınızı kontrol ettirin: 30'lu yaşlardan itibaren cinsel isteği ve sertleşme kalitesini etkileyen testosteron seviyeleri her yıl yüzde 1.2 oranında azalıyor. 70’li yaşlarda testosteron seviyesi genç bir erkeğinkinden yarı yarıya daha az.Bu nedenle total-serbest testosteron gibi hormonları 45-50 yaşlarından itibaren kontrol ettirin.

Özellikle yorgunluk, uyku sorunları, sinirlilik, sakal büyümesinde azalma, kilo artışı, cinsel istekte düşüş varsa daha genç yaşlarda da bu testleri yaptırabilirsiniz.

Doping değil hormon yerine koyma tedavisi: Testosteron düşüklüğü yaşıyorsanız, dışarıdan alacağınız iğne/jel/tablet şeklindeki hormon takviyeleri ile şikayetleriniz hafifler. Bu tedaviler bir doping şeklinde değil eksikliği yerine koymak şeklinde düzenlendiğinde yan etkileri oldukça azdır.

Hormon tedavisi cinsel isteği ve performans kalitesini arttırır, kas ve kemik yapısını kuvvetlendirir, kalp damarlarını destekler ve ruh halini iyileştirir.