Barış Demirel, Skydive Trio,Paolo Angeli Şubat’ta Aksanat’ta

Barış Demirel, Skydive Trio,Paolo Angeli Şubat’ta Aksanat’ta

Barış Demirel

Barış Demirel, Trompet
Efe Demiral, Elektrik Gitar
Tolga Tohumcu, Bas Gitar
Mete Turan, Davul

Geleneksel Ortadoğu ve Türk müziğindeki makamların yanı sıra caz, ambient, rock, shoegaze gibi farklı türlerden etkilenen Barış Demirel, müzikal arayışını trompet üzerinden sürdürmektedir. Müziğinde bazı analog ve dijital ekipmanlarla trompet-mikrofon arasındaki ses ilişkisini zenginleştiren yöntemler de uygulamaktadır. Türkiye’de 90’lardan bu yana önemli müzik yarışmalarından biri olan Roxy Müzik Günleri’nde 2011 yılı birincilik ödülünü aldı. Bu deneyimden sonra solo projesine ağırlık vererek pek çok konser mekanında, caz ve rock müzik festivallerinde sahne aldı. 2012’de ilk EP ‘’O.Y.D.H.O.G.Y.’’ We Play etiketi ile yayınlandı. 2015’te yeni albümü ‘’T.E.A.R.’’ yine We Play etiketiyle dinleyiciyle buluştu. 2015 yılında Avrupa’da özellikle Almanya ve Belçika’da verdiği performanslarla olumlu eleştiriler topladı.

10.02.2016 20:00 Çok Amaçlı Salon

 Tam: 20 TL Öğrenci: 10 TL

Skydive Trio

Thomas Dahl, gitar
Olavi Louhivuori, davul
Mats Eilertsen, kontrbas

Sun Moee adlı albümlerini Şubat 2015’te piyasaya süren ve iki Norveçli ve bir Finlandiyalı ünlü caz müzisyeninin bir araya gelmesiyle oluşan Skydive Trio ilk kez İstanbul’da! Üçlü uzun bir süredir birlikte çalışmakta: Mats Eilertsen’in “Radio Yonder” (2009) ve “Skydive” (2011) albümleri ve yine Eilertsen’in 2014 VossaJazz Festival’in siparişi olarak, 7 kişilik bir topluluk için yaptığı “Rubicon” isimli çalışması isbirliği yaptıkları projelerden bazıları.

Gitarist Thomas Dahl, Norveç, Trondheim Konservatuarı’nda eğitim gördü ve 90’lı yıllardan bu yana Norveç cazının önemli müzisyenlerinden biri. İlk büyük başarısını Kristin Asbjørnsen’in vokalistliğini yaptığı ödüllü grup Krøyt ile kazandı. Enstrümanı üzerinde hayret verici bir hakimiyeti vardır ve değişik stiller ve türlerde aynı rahatlıkla çalar. Dahl, Per Jørgensen’le BMX, Eirik Hegdal’le Dingobats albümlerini yayınladı. Katkıda bulunduğu Highasakites grubunun ilk albümünün prodüktörlüğünü yaptı. Erlend Skomsvoll, Jon Balke, Hilmar Jensson, Nils-Olav Johansen, Jim Beard, ve John Inderberg’le ortak projelerde yer aldı. Sanatçı halen Bergen’deki Grieg Akademisi’nde eğitmenlik yapmaktadır.

Mats Eilertsen, kontrbasa duygusal ve sıcak bir yaklaşımı olan, aynı zamanda hem istikrarlı hem deneysel olabilen, yeni sesler araştırmaya her zaman açık olan, Norveç, Trondheimli bir kontrbasçı. Üretken bir müzisyen olan Eilertsen, yıllar boyunca ECM bağlantılı sanatçı ve gruplar Tord Gustavsen Ensemble, the Source, Wolfert Brederode Quartet, and Parish’in yanı sıra, Håkon Kornstad Trio, Food with Iain Ballamy, Jacob Young Band, Solveig Slettahjell’s Slow Motion Orchestra ve Håvard Wiik Trio’nun albümlerinde çaldı. Hubro Firması’ndan kendi adıyla 7 albüm yayınladı. Pat Metheny, Joshua Redman, Lee Konitz, Bobo Stenson, Kenny Wheeler, Tomasz Stanko, gibi yıldızlarla aynı sahneyi paylaştı, 100 kadar albüme katkıda bulundu.

Olavi Louhivuori yüksek enerjisi, çalışıyla yarattığı pozitif atmosferle, birlikte çaldığı müzisyenleri yaratıcılıklarının en üst sınırına çıkmaya teşvik eden, harika bir Fin davulcu ve perküsyoncu. Sibelius Akademisi’nde davul ve bestecilik eğitimi aldı. Üç değişik grupla üç kez “Genç Kuzey Cazı Grubu” ödülünü kazandı: the Joona Toivanen Trio, the Ilmilekki Quartet ve the Sun Trio. Olavi, yoğun bir şekilde Polonyalı trompetçi Tomasz Stanko ile ama aynı zamanda Anthony Braxton, Marilyn Crispell, Susanne Abbuehl, Kenny Wheeler gibi ünlü müzisyenlerle çaldı, Kendi gruplarıyla birçok albüm yayınladı ve Oddarang grubuyla 2007’de Fin Emma Ödülü’nü aldı. Davul ve senfoni orkestrası için bir konçerto besteledi ve bunun performansında solist olarak yer aldı.

17.02.2016 20:00 Çok Amaçlı Salon

Tam: 20 TL Öğrenci: 10 TL

Paolo Angeli

Paolo Angeli, gitar

“Paolo Angeli gitar için yaptığı tasarımsal yenilikler ile bu enstrümana çok önemli, yeni bir yol açtı. Onu gitar çalarken ilk kez dinlediğimde, solo konseri sadece ürettiği kendine has seslerle değil, aynı zamanda yaydığı yaratıcı doğal enerji de çok etkileyiciydi. Paolo’ya birden fazla sebepten dolayı hayranım.” Pat Metheny 1970’te doğan Angeli, gitar çalmaya dokuz yaşında başladı. Müzikal açıdan çok teşvik edici bir çevreye sahip olan Palau’da büyüdü. 1993’te, gitarist Giovanni Scanu ile karşılaşması bir dönüm noktası oldu ve ondan Sardinya Adası’nın Gallurese ve Logudorese gitar ve şarkı tekniklerini öğrendi.

Hem çağdaş müziğe hem gelenseksel Sardinya müziğine ilgisi, hazırlanmış Sardinya gitarına yönelmesine yol açtı: 18 telli, çekiçleri, pedalları ve değişik hızlarda dönen pervaneleri olan; gitar, bariton gitar, viyolonsel ve davul karışımı bir orkestra enstrumanı. Francesco Concas tarafından üretilen bu tek enstrümanla, Paolo, free jazz, folk noise ve minimal pop türlerini kapsayan sınıflandırılamaz bir müzik tarzında doğaçlamalar ve besteler yapmaktadır.

Paolo Angeli DAMS, Bologna’dan etnomüzikoloji derecesine sahiptir. 1997’ten bu yana, Mario Cervo Arşivi’nin oluşturulması için ISRE ile işbirliği yapmaktadır (En önemli Sardinya Adası müzik kayıtları ve geleneksel müziği koleksiyonu). Sanatçı aralarında Avrupa, ABD, Kanada, Rusya ve Brezilya’nın bulunduğu çeşitli ülke ve kıtalarda yılda ellinin üzerinde konser vermektedir. Radio Rai 3, Radio Rai 2, BBC 3, NPR (ABD), Bayerisher Rundfunk düzenli olarak kayıtlar yapmakta ve canlı yayınlara katılmaktadır.

Birlikte çaldığı sanatçılardan bazıları: Pat Metheny, Fred Frith, Jon Rose, Enkhjargal Dandarvaanchig, Antonello Salis, Hamid Drake, Evan Parker, Ned Rothemberg, Takumi Fukushima, Zeena Parkins, Otomo Yoshide, Nuno Rebelo, Lukas Simonis, Andy Ex, Verian Weston, Robert Dick, Lukas Ligeti, Phillip Greenlief, Shoko Hikage, Alex MacSween, Gino Robair, Tim Perkins, Frank Schulte, Carlo Actis Dato, Gianni Gebbia, Alberto Masala, Audrey Chen, Mike Evans, Neil Feather, Katt Ernandez, Dan Breen, Janet Fader, Camel Zekri.

Tam: 20 TL Öğrenci: 10 TL

24.02.2016 20:00 Çok Amaçlı Salon

Haber kaynağına ait sayfanın adresi

http://www.kultursanatharitasi.com/baris-demirel-skydive-triopaolo-angeli-subatta-aksanatta/