Tarihte 17 Ekim

1970 - Québec işçi bakanı Pierre Laporte, FKÖ militanlarınca öldürüldü.

rnQuébec (Fransızca: le Québec), Kanada’nın Doğu Kanada bölgesinde en büyük eyâleti olmasının yanı sıra, Kanada'da yalnızca Fransızcanın resmî dil olduğu tek eyâlettir (New Brunswick'te de halkın __5_5_5__35'in anadili Fransızca olduğundan, Fransızca, İngilizcenin yanında resmi dil olarak tanınıyor.)

Québec, demokrasiye dayanan siyasi bir sisteme sahiptir. Geniş ve çeşitlilik gösteren ekonomisi gücünü zengin doğal kaynakların yanı sıra, büyüyen bilgi teknolojileri sektörü ve diğer çeşitli endüstri kollarından almaktadır. İhracat-ithalat performansı, Québec’i, dünyanın en iyi 20 ekonomisi arasına sokmuştur. Québec birbirinden çok büyük farklılıklar gösteren 17 bölgeye ayrılmıştır.

rnQuébec’in yerli halkları olarak adlandırdığımız çeşitli Kızılderili halkları ve Inuitler, 2000 yıldan daha uzun bir süredir Québec’te yaşamaktadırlar. Avrupalıların bu bölgeye yerleşmesi ise çok daha yakın bir tarihe dayanmaktadır. 1750 yılında ya da Jacques Cartier’in bölgeye gelişinin 200 yıl sonrasında, kolonide 70.000 kişi yaşamaktaydı. Bu küçük grup, köklerinde farklı ve gelişimci bir topluluğun tohumlarını taşıyordu.