Tarihte 18 Ekim

2002 - Fildişi Sahili'nde bir ay süren çatışmaların ardından isyancılarla hükümet birlikleri arasında ateşkes yürürlüğe girdi.

Fildişi Sahili genelinde yaklaşık olarak 60 etnik grup yaşamaktadır.Ülke genelinde etnik gruplar kültür ve dil açısından dört grupta toplanmaktadır:

rnÜlke sınırları içerisinde en büyük etnik grup olan ve çoğunlukla ülkenin orta bölgelerinde yaşayan Kwalar bu gruplandırmanın bir tanesidir. Kwalar içerisinde de çoğunluğu __5_5_5__42 ile Akalar oluşturmaktadır. Fildişi Sahili genelinde siyasi açıdan en etkili grup olan Bauleler __5_5_5__23 ile bu grubun ikinci çoğul topluluğunu oluşturmaktadır. Bunların yanında __5_5_5__11 ile Agniler ile daha az sayıda bulunan Abeler ve Akieler de Kwalar etnik grubunun temsilci etnik grupları olarak ülkede yaşam sürdürmektedirler.rn

Ülkenin güneybatı kesimlerinde komşu ülke Liberya'da da yaşayan Krular etnik grubuna mensup Beteler, Krular ve Wehler yaşamaktadır. Krular güney kesimlerinde de yer almakla birlikte ülke nüfusunun __5_5_5__11'ini oluşturmaktadır.rn

Fildişi Sahili'nin kuzey kesimlerinde yaşayan Voltaicler ülke nüfusunun __5_5_5__17,6'sını oluşturmaktadır. Bu etnik grup içerisinde ise çoğunluğu __5_5_5__15 ile Senufolar oluşturmaktadır.

Ülkenin kuzeybatı bölgelerinde yerleşmiş olan Mande etnik grupları içerisinde toplumun __5_5_5__16,5'ini oluşturan Kuzey Mandeler çoğunluğu oluşturmaktadır. Bu grubun haricinde Güney Mandeler __5_5_5__10 ile de diğer çoğunluğu oluşturan Mande grubudur.

Afrika kökenli etnik gruplarda çoğunluğu __5_5_5__77 düzeyinde Fildişi Sahili vatandaşı olarak yaşarken, __5_5_5__20 düzeyinde Liberya, Burkina Faso ve Gine gibi diğer Afrika ülkelerinden bu ülkeye çalışmak için gelen Afrikalı yaşamaktadır. Afrika kökenli topluluklar haricinde ülkede farklı kıtalardan da yabancılar yaşamaktadır. Bu topluluklar içerisinde çoğunluğu Fransa vatandaşları oluştururken ikinci büyük yabancı topluluğu Lübnan vatandaşları oluşturmaktadır. Bu iki topluluk haricinde Vietnamlı, İspanyol, Birleşik Devletler ve Kanada vatandaşları da Fildişi Sahili'nde yaşamaktadır.