Tarihte 7 Ekim

7 Ekim 2003 - Sinema oyuncusu Arnold Schwarzenegger, Kaliforniya valisi seçildi.rn

Arnold Alois Schwarzenegger (d. 30 Temmuz 1947, Graz), Avusturya kökenli ABD vatandaşı, sporcu, sinema oyuncusu ve siyasetçidir.

Çocukken kısaca Arnie diye de anılan Schwarzenegger, II. Dünya Savaşı sonrası diğer çocuklar gibi fakir ve travmatik bir toplumda gözlerini açmıştır. Schwarzenegger'in vücut geliştirme antrenmanlarında vücudunun verdiği olumlu tepki kısa sürede ciddi mesafe kat etmesini sağlamış, dönemin önde gelen sporcu ve antrenörleri tarafından müsabakalara katılması için teşvik edilmiştir.

1979 yılında Wisconsin Üniversitesi İşletme ve Ekonomi bölümünden mezun oldu. Arnold, 1986'da ABD'nin eski başkanı John Kennedy'nin kızkardeşi Eunice Kennedy Shriver'in kızı olan Maria Shriver ile evlendi ve bu evliliğinden 4 çocuk sahibi olmuştur.

Schwarzenegger, Avusturya / Amerika Birleşik Devletleri çifte vatandaşlığına sahiptir.Doğuştan Avusturya vatandaşlığına sahip olup, 1983 yılında Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığı almıştır.

Schwarzenegger 2003-2011 yılları arasında ABD'nin California Eyaleti Valisi seçilmiştir. Sinema kariyerinde özellikle Terminatör filmleriyle ünlenmiştir.