Anasayfa /  Foto Galeri

Cuma namazı nasıl kılınır ve kaç rekat? İşte adım adım Diyanet'e göre Cuma namazı kılınışı

Mübarek Cuma namazı için camiye gidecek ve cemaatle Cuma namazı kılacak olan Müslümanlar Cuma namazını araştırıyor. Her hafta milyonlarca Müslüman Allah-u Teala tarafından farz kılınana Cuma namazını eda etmek için cami ve mescitlerin yolunu tutarken pek çok kişi de Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? araştırması yapıyor. İşte, Diyanet’in tarifiyle Cuma namazı kılınışı…

Cuma namazı nasıl kılınır ve kaç rekat? İşte adım adım Diyanet'e göre Cuma namazı kılınışı - Sayfa 1

Her hafta milyonlarca Müslüman Allah-u Teala tarafından farz kılınana Cuma namazını eda etmek için cami ve mescitlerin yolunu tutarken pek çok kişi de Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? araştırması yapıyor. İşte, Diyanet’in tarifiyle Cuma namazı kılınışı…

Cuma namazı nasıl kılınır ve kaç rekat? İşte adım adım Diyanet'e göre Cuma namazı kılınışı - Sayfa 2

CUMA NAMAZI KAÇ REKAT, FARZ MI?

Cuma namazı; 4 rekat sünneti, 2 rekat farz ve 4 rekat da son sünnet olmak üzere 10 rekattır. Cuma günü camide kılınır ve farz olan bir namazdır. Cuma günleri müminlerin bayramı olarak sayılmaktadır ve erkeklere farz olarak kılınmıştır. Kadınlar için Cuma namazı farz değildir.

Cuma namazı nasıl kılınır ve kaç rekat? İşte adım adım Diyanet'e göre Cuma namazı kılınışı - Sayfa 3

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

*Namaza başlarken ilk olarak "Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının 2 rekât farzını kılmaya. Uydum hâzır olan imama." diyerek Cuma namazını kılmak için niyet ederiz. Ardından "Allahu Ekber" diyerek Tekbir getilir ve namaza başlanır.

*Tekbirden sonra elleri bağlanır ve sessizce Sübhaneke okunur. Sübhaneke'den sonra bir şey okunmaz ve imam dinlenir.

Cuma namazı nasıl kılınır ve kaç rekat? İşte adım adım Diyanet'e göre Cuma namazı kılınışı - Sayfa 4

*İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükûya gidilir. Rüku'da 3 kere "Sübhâne Râbbiye'l-Azim" denir ve ardından doğrulunur. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbenâ leke'l hamd" denir.