Anasayfa /  Kültür sanat

Fotoğraflarla Alan Rickman

Fotoğraflarla Alan Rickman

Abone ol
Abone ol 17 Ocak 2016 14:08

14 Ocak 2016 Son güncelleme 16:54

Harry Potter, Die Hard, Truly Madly Deeply ve Robin Hood gibi filmlerdeki rolleriyle tanınan aktör Alan Rickman 69 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü aktörün kariyeri boyunca canandırdığı ve akıllarda yer eden en önemli rollerinden bir seçki sunuyoruz.

Alan Rickman film kariyerine 1978'de BBC prodüksyonu olan Romeo ve Juliet uyarlamasıyla başlamış, Tybalt karakterini canlandırmıştı.

Rickman 1982'de başka bir BBC yapımı olan the Barchester Chronicles'ta Obadiah Slope karakterini canlandırmıştı. Rickam bu karede Janet Maw ile birlikte görülüyor.

Televizyon projelerinde yer almaya devam eden Rickman 1988'de Die Hard filmiyle bir anda şöhrete kavuştu. Bruce Willis'in canlandırdığı New Tork polisi John McClane'in karşısındaki azılı Hans Grueber karakteri, kariyeri boyunca Rickman'ın üzerine yapışacaktı.

Rickman 1990'lı yıllarda daha nazik yüzünü de gösterdi. Truly Madly Deeply'de Juliet Stephenson'ın ölen sevgilisinin hayaletini canlandırıyordu.

Bir yıl sonra Rickman tekrar kötü adam rollerine geri döndü ve başrolünde Kevin Costner'ın oynadığı Robin Hood filmindeki Nottingham şerifi rolüyle Bafta ödülü de kazanmayı başardı.

1995 yapımı Sense and Sensibility filminde başrolü Emma Thompson ve Kate Winslet ile paylaştı.

1990'larda tiyatro kariyerine başlayan Rickman, sıkça sahne almaya başladı. Bu karede de Helen Mirren ile Anthony ve Kleopatra oyununun provasındayken görülüyor.

1999 yılında bilim-kurgu filmi Galaxy Quest'te Tim Allen ve Sigourney Weaver ile yıldızlara açıldı.

Ancak şüphesiz Harry Potter filmlerinde canlandırdığı Profesör Severus Snape karakteri Rickman'ı bir dünya şöhretine dönüştürdü.

Alan Rickman, 1946 - 2016

Yorumlar
Çok Okunanlar