Anasayfa /  Foto Galeri

İşte Koronavirüs durdurulamaz hale gelmesinin nedeni! Geçek sebebi keşfedildi!

Kış aylarına girilmesiyle dünya ikinci corona virüs dalgasıyla boğuşurken bilim insanları, küresel salgına corona virüsün 614G adlı bir mutasyonunun neden olduğunu keşfetti.

İşte Koronavirüs durdurulamaz hale gelmesinin nedeni! Geçek sebebi keşfedildi! - Sayfa 1

NTV'nin aktardığı habere göre; Yeni tip corona virüs vakaları ilk olarak geçen yılın Aralık ayında Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde tespit edildi. Geçen bir yıl içinde SARS-COV-2 adı verilen yeni tip corona virüsün onlarca farklı mutasyonu ortaya çıktı.

İşte Koronavirüs durdurulamaz hale gelmesinin nedeni! Geçek sebebi keşfedildi! - Sayfa 2

SALGININ TÜM DÜNYAYA YAYILARAK PANDEMİYE DÖNÜŞMESİNİN NEDENİ 
Bununla birlikte mutasyonların birçoğunun hastalığın seyrinde önemli bir değişikliğe neden olmadığı belirtildi. Ancak küresel olarak yapılan çalışmaların bulguları ortaklaşa bir şekilde 614G adlı mutasyonu salgının günümüzde durdurulamaz hale gelmesinin sorumlusu olarak gösterdi.

İşte Koronavirüs durdurulamaz hale gelmesinin nedeni! Geçek sebebi keşfedildi! - Sayfa 3

DÜNYADAKİ HAKİM VİRÜS TÜRÜ 
“614G” ilk olarak Ocak ayında Çin’in doğusunda fark edildi ve çok kısa bir sürenin ardından virüs tüm Avrupa’da ve ABD’nin New York kentinde ortaya çıktı. Aylar içinde varyant dünyanın birçok yerini ele geçirerek farklı orijinal corona virüs ile farklı mutasyonların yerini aldı.

İşte Koronavirüs durdurulamaz hale gelmesinin nedeni! Geçek sebebi keşfedildi! - Sayfa 4

Bilim insanları, aylardır 614G’nin dünyada hızlıca yayılmasının etkilerini tartışıyorlar. ABD Enerji Bakanlığı’na bağlı Los Alamos Ulusal Laboratuvarı'ndaki araştırmacılar, Mayıs ayında varyantın insanları daha etkili bir şekilde enfekte etme kabiliyetine sahip olduğunu savundu.