Statkraft 10 Santral İçin Beklemede
Statkraft 10 Santral İçin Beklemede
Abone olHidroelektrik, rüzgar enerjisi, doğal gaza dayalı enerji üretmekte ve bölgesel ısıtma tesisleri işletmekte olan grup, enerji piyasalarında küresel bir oyuncudur. Statkraft, 20’den fazla ülkede 4200 çalışanla faaliyet göstermektedir.
Türkiye’deki ikinci santrallerini Çorum’da devreye almak için geldiği Ankara’da Reuters’ın sorularını yanıtlayan Rynning-Toennesen, “İhale paketinde yer alan birkaç portföyü inceliyoruz” dedi.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Temmuz ayı sonunda Karacaören 1 ve 2, Kepez 2 ve Manavgat, Fethiye, Kadıncık 1 ve 2, Doğakent, Kürtün ve Torul HES için ihaleye çıkmıştı. İhalede teklifler gruplar halinde 5 Ekim ile 20 Kasım arasında alınacak.
Statkraft, Adana Çatık HES’in ardından 3.5 yıldır devam eden 250 milyon yatırım tutarına sahip 102 MW’lık Kargı Kızılırmak santralini bugün devreye aldı.
Şirketin üçüncü yatırımı olan 600 milyon Euroluk 517 MW’lik Çetin HES’in yapımı ise halen Siirt’te devam ediyor.
Türkiye’nin uzun vadede de yatırım yapmak istedikleri en önemli ülkelerden biri olduğunu kaydeden Rynning-Toennesen, “Aynı zamanda entegre edici rolümüzü üstlenme ve hem müşteriler hem de enerji santrali sahipleri açısından en kârlı olan hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerjisi kombinasyonunu yaratma imkanlarımızı belirlemek için Türk piyasalarını inceliyoruz” dedi.
Statkraft halen 20 ülkede faaliyet gösteriyor.
Rynning-Toennesen, Türkiye’nin, hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerjisi kaynaklarının bir arada kullanılabileceği bir ortam açısından çok şanslı bir ülke olduğunu kaydederek, “Bu durumda yenilenebilir kaynaklarını arttırmak Türkiye için iyi bir strateji olur” dedi.