1 saatte hazırlayabileceğiniz yılbaşı menüsü
Sevdiklerinizi yılbaşı için eve çağırdınız ve fazla zamanınız yok mu? Size ortalama 1 saatte hazırlayabileceğiniz ve tam yılbaşı sofrasına uygun menümüzde kremalı mantar çorbası tarifi, hindi sote tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi, havuç tarator tarifi ve magnolia tatlısı tarifi var. Detaylar haberimizde.
Kremalı mantar çorbası tarifi
Kremalı mantar çorbası malzemeleri
- 250 gram mantar
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kremalı mantar çorbası yapılışı
Üzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin. Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. 3 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. Mantarları katıp hafif bir renk alıp suyunu çekene kadar kuru soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün. Kavrulan mantar ve kuru soğanlara sıcak su ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırıp azar azar un ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırıp kokusu çıkana kadar kavurun. Kaynamakta olan çorba suyundan kavrulmuş una ilave edip bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırarak kıvamını açın. Hazırladığınız unlu terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın. Aralarda karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Son olarak kremayı ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. İnce ince doğranmış maydanoz yaprakları eşliğinde sıcağı sıcağına servis yapın.
Hindi sote tarifi
Hindi sote malzemeleri
- 500 gr kuşbaşı hindi eti
- 2-3 adet domates
- 1 adet büyük bir soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2-3 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- Zeytinyağı yada arzuya göre margarin
- Tercih edilen baharatlar
- Tuz
- Yarım çay bardağı su
Hindi sote yapılışı
Pilav tenceresinde kuşbaşı doğranmış hindi etlerini yarım çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin. Suyu çektiğinde yağı ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra ay şeklinde doğranmış soğanları, sarımsağı ve biberleri ekliyoruz. Biraz daha kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve baharatlar eklenir. Son olarak domates eklenir ve suyu çekene kadar pişirilir. Sıcak servis ediniz.
Şehriyeli bulgur pilavı tarifi
Şehriyeli bulgur pilavı malzemeleri
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- ½ su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
Şehriyeli bulgur pilavı yapılışı
Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın. Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir. Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin. Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin.
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
Havuç tarator tarifi
Havuç tarator malzemeleri
- 6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
- 3 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Havuç tarator yapılışı
Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür. Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur. Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir. 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.
İpucu
Sarımsak arzuya göre yoğurda eklene bilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz koyulabilir.