Anasayfa /  Foto Galeri

10 yıl içerisinde çok para kazandıracak iş alanları

10 yıl içerisinde çok para kazandıracak iş alanları - Sayfa 1

Gıda Kimyagerliği

rnrnİçtiğimiz kahveden yediğimiz tatlı çeşitlerine kadar tüm dünyada mutfak kültürü gelişiyor ve değişiyor. Talebin böylesine arttığı yerde pişirme tekniğinden lezzet artıcı yöntemlere kadar birçok noktada gıda teknisyenleri devreye giriyor. Sadece bizim değil dünyanın çılgınlar gibi yemek programı izlediğini düşünürsek, bu mesleğin çok para kazandıracak iş alanları içindeki yerini alacağını söylemek zor değil.

10 yıl içerisinde çok para kazandıracak iş alanları - Sayfa 2

Yazılım Geliştirme

rnrnYazılım, hayatımıza girdiği ilk günden beri popülerliğini yitirmeyen bir alan. Hele ki her şeyi bir şifreyle yapabildiğimiz bugünlerde, yazılım geliştirme için devasa bir sistemin bel kemiği diyebiliriz. Dolayısıyla bu alanın geliştirilmesi küçüğünden büyüğüne her şirketin önceliği. Öyle ki ABD İşgücü İstatistik Dairesi’nin açıklamasına göre 2012-2022 arasında bu alanda yüzde 22.8’lik bir büyüme olacak.

10 yıl içerisinde çok para kazandıracak iş alanları - Sayfa 3

3D Yazıcı Dünyası

rnrnHenüz üretimi çok pahalı ve kısıtlı sayıda olsa da 3D yazıcılar gelecekte hayatımızın merkezine oturacak. Telefon kılıfından jelibona, plastik şişeden kağıt mendile kadar normalde fabrikada üretilen birçok şey, 3D yazıcılarla üretilebilecek. Hatta dünya devi Amazon’un bu alana girdiği, gelecekte dağıtım arabalarına 3D yazıcı yerleştirip siparişleri yoldayken yapmayı hedeflediği biliniyor. Dolayısıyla bu iş alanının teknisyenliğinden parça satışına kadar para kazandıracak iş ilanları üreteceği de kesin.

10 yıl içerisinde çok para kazandıracak iş alanları - Sayfa 4

Hologram Teknolojisi

rnrnDaha ziyade videolarda görmeye alıştığımız hologram teknolojisi, son dönemde hayatın içinde de karşımıza çıkar oldu. Hatta 2015 yılının nisan ayında İspanya’da yapılan hologramlı protestoyu hatırlayanlarınız vardır. Özellikle sahne sanatları alanında sık sık kullanılmaya başlanan bu teknoloji, konser ve tiyatro sahnelerinin dışında çıkıp şirketlerin lansman, reklam, viral pazarlama teknikleri arasında da yerini alacağa benziyor. Dolayısıyla fikrinden tekniğin uygulanmasına kadar her aşamasında bu teknolojiyi para kazandıracak bir meslek olarak görebilirsiniz.