Anasayfa /  Foto Galeri

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajları

Bugün 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü... Milyonlarca duyarlı vatandaş, otizm farkındalık günü için mesajlar arıyor. Otizm ile ilgili bilgilenmek ve ve sorunları çözmek adına belirlenen 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajları haberimizde...

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajları - Sayfa 1

2 Nisan Otizm farkındalık günü bugün...Bugünün anlam ve önemi oldukça önemli. Herkesin yaşayabileceği otizmin, farkındalık gününde otizm hakkında bilinmeyenleri herkes öğrenmeli. Bugünün önemini öğrenen ve konuya ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler, otizm nedir arayışa geçerken, bu özel günün anlam ve önemini çevresindekilere de anlatmak isteyenler harekete geçti.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajları - Sayfa 2

Otizm Farkındalık Günü mesajları yoğun ilgi görmeye başladı.İşte 2 Nisan otizm farkındalık günü hakkında merak edilenler ve bilinmesi gerekenler...

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajları - Sayfa 3

OTİZM NEDİR?

Otizm, üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. Bu belirtiler otizmi, Asperger sendromu gibi daha hafif seyreden otistik spektrum bozukluğundan (OSB) ayırır. Otizm kalıtımsal kökenlidir ancak kalıtsallığı oldukça karmaşıktır ve OSB’nin kökeninin çoklu gen etkileşimlerinden mi yoksa ender görülen mutasyonlardan mı kaynaklandığı çok açık değildir. Nadir vakalarda, doğum sakatlıklarına neden olan etmenlerle yakından bağlantılıdır. Diğer görüşlere göre ise çocuklukta yapılan aşılar gibi nedenler tartışmalıdır ve aşı kökenli varsayımların ikna edici bilimsel kanıtları yoktur. Yakın dönem araştırmaları otizmin prevalansını 1.000 kişiye bir ya da iki vaka olarak tahmin eder, aynı araştırmalardaki tahminlere göre OSB yaklaşık 1.000 kişide altı vakadır ve erkeklerde rastlanma oranı kadınlara göre 4,3 kat daha fazladır. Otizm vakalarının sayısı 1980’lerden beri oldukça fazla oranda artmıştır. Bunun nedeni kısmen tanı koyma yöntemlerindeki değişikliklerdir; gerçek prevalansın artıp artmadığı anlaşılamamıştır.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajları - Sayfa 4

Otizm beynin birçok kısmını etkiler ama bu etkinin nasıl geliştiği çok iyi anlaşılamamıştır. Ebeveynler genellikle çocuklarının yaşamının ilk iki yılında belirtileri fark eder. Erken davranışsal ya da kavrayışsal müdahaleler çocukların kendine bakabilme yetisi ile sosyal ve iletişimsel yetiler kazanmasına yardımcı olabilir. Otizm tanılı çocukların çok azı erişkin olduktan sonra bağımsız yaşamakta, bunlardan bir kısmı bunda başarılı olabilmektedir. Bazılarının otizme bir çare aradığı, diğerlerinin de otizmin bir bozukluktan çok bir durum olduğuna inandığı bir otistik kültür ortaya çıkmıştır.