Anasayfa /  Eğitim

2020 e-Okul VBS ‘öğrenci’ girişi - Millî Eğitim Bakanlığı

e-Okul öğrenci giriş sayfasında sınav sonuçları öğrenme ekranı Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitesinde aktif bir şekilde çalışıyor. 2019 - 2020 eğitim öğretim dönemi içerisinde e-Okul VBS giriş üzerinden veliler öğrencilerinin son durumunu yakından takip edebiliyor. Karne notlarına sistem işlenmesinin ardından başarı durumuna göre öğrenciler taktir veya teşekkür belgesi alabilecek.

Abone ol
Abone ol 13 Ocak 2020 10:57

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ailelerin öğrenci durum takibini yapmalarını kolaylaştırıyor. Öğretmenler, öğrenciler, veliler ve okul yöneticileri tarafından kullanılan e-Okul, karne notu hesaplama işlemini yapmanıza yardımcı oluyor. Okul çağında çocuğu olan her aile Milli Eğitim Bakanlığı'nın sistemi olan e-Okul giriş sayfasına erişerek çocuğun okul durumunu takip edebiliyor. Geçtiğimiz senelerde öğrenci durumunu takip için sürekli okula gitme gereği duyan veliler, artık 24 saat sistemden kontrollerini yapabiliyor. Bu işlemler için e-Okul Veli Bilgilendirme'ye giriş yapmak yeterli oluyor. Birinci dönemin 2.yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bu günlerde e-Okul Veli Bilgilendirme girişi yapan sayısında artış görülüyor.

 

E-OKUL- VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİYLE NOTLAR NASIL TAKİP EDİLİR?

Öğrenciler ve velilerin okul ile ilgili birçok işlemlerini yapabildiği ve çoğu bilgileri öğrenebildiği e-Okul sistemine eokulyd.meb.gov.tr internet adresi üzerinden giriş yapın. İlgili ekranda sol tarafda "e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi" sağ tarafta ise "Veli Bilgilendirme Sistemi" yer alıyor. Sınav sonuçları ve devamsızlık bilgisi gibi birçok işlemi görüntüleyebilmek için "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altında istenilen bilgileri girin.

SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

DEVAMSIZLIK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ NASIL HESAPLANIR?

Bir dersin not ortalamasını hesaplamak için o dersten kaç sınava girildiyse her bir sınav sonucunu toplayıp girdiği sınav sayısına bölmesi gerekir. Çıkan sonuç ders ortalamasıdır. Dönem sonu ortalamasını hesaplaması için ise aldığı her bir dersin ortalamasını toplayarak dönem içindeki toplam ders sayısına bölmelidir. Bu sonuç öğrencinin dönem sonundaki ortalamasıdır.

KİMLER BAŞARI BELGESİ ALABİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı ödül ve disiplin yönetmeliği öğrencinin not ortalamasıyla birlikte dönem içindeki performansına bağlı olarak verilen başarı belgeleridir. Eylül ayından bu yana okula giden öğrenciler, dönem sonunun yaklaşmasıyla karne heyecanı sardı. Belge alıp alamayacağını merak eden öğrenciler, dönem içindeki notlarının ortalamalarını hesaplamaya başladı. Peki hangi puanla hangi belge alınabilecek, belge almak için puan yeterli olacak mı?

KARNE PUANLARI VE DERECELERİ

Öğrencinin dönem içinde aldığı puanlara göre değerlendirilmesi şöyledir:

0-49.99 Puan aralığındaki öğrenci sınıfı geçemez
50.59.99 Puan aralığı geçer
60-60.99 Puan aralığı orta
70.84.99 Puan aralığı iyi
85-100 Puan aralığı pekiyi

BAŞARI BELGESİ İÇİN KAÇ PUAN GEREKİYOR?

Teşekkür Belgesi: Öğrencinin dönem içinden aldığı derslerin not ortalaması 70 puanın üzerinde olup davranış devamsızlık durumunu da disiplin kurulunun istediği düzeyde ise teşekkür Belgesi almaya hak kazanacaktır.

Takdir Belgesi: Öğrencinin dönem içindeki derslerinin not ortalaması 84.99 üzerinde olup öğretmenlerinin değerlendirdiği davranış puanı ve özürsüz devamsızlığı 5 günün altında ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır.

Üstün Başarı Belgesi: Eğer öğrenci 3 eğitim dönemi üst üste Takdir Belgesi almış ise Üstün Başarı Belgesi almaya hak kazanır.

Onur Belgesi: Öğrencinin puanlarına bakılmaksızın dönem içindeki davranışları değerlendirerek alınan belgedir. Türkçeyi düzgün konuşup üslubuna dikkat etmesi, üslubuna özen göstermesi, görgü kurallarına uyması ve devamsızlık yapmış olmaması yönetmelik tarafından öğrenciden beklenen davranışlardır.

Öğretmenler, öğrencilerinin okula saatinde gelip derslerine katılmasını, konuşma tarzını, arkadaşları arasındaki sosyal ilişkilerini, küçüklerine ve büyüklerine olan saygılı tutumunu da göz önünde bulundurarak dönem sonundaki notlarını değerlendirir.

DEVAMSIZLIK BAŞARI BELGESİ ALMAYA ENGEL OLUYOR MU?

Öğrencinin belge alabilmesi için sadece puanların yüksek olması yeterli değildir. Eğer öğrencinin özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçirmişse puanları yüksek olsa dahi belge alma hakkını kaybedecektir. Öğrencinin özürsüz devamsızlık süresi 10 gün olmak üzere toplam devamsızlığı 30 günün üzerinde olursa notlarının durumu ne olursa olsun sınıfını geçemeyecek.

Yorumlar