Anasayfa /  Ekonomi

2024 Engelli aylığı ve evde bakım desteği kaç TL oldu?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının beklendiği gün geldi ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından saat 10.00'da açıklandı. Bu dönemde enflasyonun artışıyla birlikte engelli maaşı ve evde bakım aylığı da güncellendi. Peki engelli aylığı ve evde bakım desteği kaç TL oldu?

Abone ol
Abone ol 15 Temmuz 2024 18:22

2024'ün ilk 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla ile merak edilen konulardan biri de engelli aylığı oldu. Engelli aylığı da açıklanan oranlar ile birlikte yükselecek. Öte yandan evde bakım maaşı olarak bilinen sosyal yardım ödemesine de zam gelecek. Peki, engelli maaşı ve evde bakım aylığı ne kadar oldu?

ZAM ORANI KAÇ OLDU?

Memur ve emeklileri yakından ilgilendiren enflasyon rakamları açıklandı. Haziran enflasyonu aylık yüzde 1,64 olurken 6 aylık enflasyon da 24,73 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 zamma hak kazandı. Memur ve memur emeklileri de yüzde 10'luk sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyor. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre memur ve memur emeklilerin toplam zam oranı da yüzde 19,31 olacak.

EVDE BAKIM YARDIMI NE KADAR OLACAK?

Evde bakım yardımına da memur maaş zammı oranında artış yapılacak. Mevcut durumda evde bakım yardımı aylığı 7608,77 lira olarak ödeniyor.

Memur maaşı zammı oranı doğrultusunda Evde bakım yardımı 7608 liradan 9077,1 liraya yükseldi.

Bakanlık tarafından katsayının belirlenmesinden sonra nihai ücret tutarı belli olacak.

Yorumlar
Çok Okunanlar