Anasayfa /  Güncel

2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman bitiyor?

2024 Kurban Bayramı tatili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu ile birleştirilerek 9 güne uzatılacağını duyurmasıyla gündemde yer buldu. İdari izinlerin 15 Haziran'da başlamasıyla birlikte, şimdi herkesin merak ettiği "Bayram tatili ne zaman bitiyor?" sorusu ön plana çıktı.

Abone ol
Abone ol 19 Haziran 2024 09:02

Heyecanla beklenen 2024 Kurban Bayramı tatili, İslam aleminin 16 Haziran'da başlamasıyla başladı. Kamu çalışanları için 9 güne çıkarılan idari izin süresinin sona ereceği tarih ise merak konusu oldu.

Bayram tatili 9 güne uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Haziran tarihli Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Erdoğan, Kurban Bayramı tatiliyle ilgili "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylelikle perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz. Kurban Bayramının şimdiden milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

Buna göre kamu çalışanları, 15 Haziran Cumartesi ile 23 Haziran Pazar günleri arasında izinli olacak.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın imzasıyla, konuya ilişkin ilgili kurumlara yazı gönderildi. Yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"Kurban Bayramı 15 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 13.00'te başlayıp 19 Haziran 2024 Çarşamba günü sona erecektir.

Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 20-21 Haziran 2024 tarihlerinde idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

Kurban Bayramı tatili ne zaman bitiyor?

Kamu çalışanları, 15 Haziran Cumartesi ile 23 Haziran Pazar günleri arasında izinli olacak.

24 Haziran'dan itibaren kamu kurumları normal işleyişlerine dönecek.

Özel sektör için bayram tatili süresi ise farklılık gösteriyor. 

Yorumlar
Çok Okunanlar