Anasayfa /  Güncel

2024 KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak, ilk kayıt ücreti ne kadar?

Milyonlarca üniversite öğrencisi ve adayı, KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağını merak ediyor. YKS tercih işlemleri beklenirken, başvurular e-devlet üzerinden alınacak. Detaylar süreç başladığında açıklanacak.

Abone ol
Abone ol 22 Temmuz 2024 11:00

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvurularına ilişkin araştırmalar YKS sonuçları açıklandıktan sonra hız kazandı. KYK her yıl ilk olarak yurt başvurularını almaya başlıyor. Üniversitelerde güz dönemi eğitimi başladıktan sonra ise burs/kredi başvurularını e-devlet üzerinden alıyor. Peki, KYK yurt başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024?

KYK yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak.

KYK yurt başvurularının tercih işlemleri ardından Ağustos ayında alınması bekleniyor. 2023 yılında KYK yurt başvuruları 29 Ağustos 2 Eylül tarihleri arasında oldu.

KYK YURT BAŞVURU İLK KAYIT ÜCRETİ

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunuyor. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülüyor.

Yorumlar
Çok Okunanlar