31 Ağustos memurlara tatil mi
31 Ağustos cuma günü tatil mi, cuma günü memurlar tam gün izinli mi oldu sorusu araştırılıyor. Bilindiği gibi yarın, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanacak ve perşembe günü resmi tatil olacak. Peki 30 ağustosun ertesi gün 31 Ağustos cuma memurlara tatil mi, yarım gün mü? Memurlar 31 Ağustos'ta idari izinli mi sayılacak resmi açıklaması
Abone ol30 Ağustos resmi tatil mi, çalışanlar 30 Ağustos perşembe günü tam gün mü tatil yapacak sorusu özellikle çalışan kesimin şu günlerde gündeminde. 9 günlük kurban bayramı sonrasında çalışanların gündeminde 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili var. 2018 yılındaki resmi günlerden biri olan ve Türk tarihinin en şanlı günlerinen biri olan 30 Ağustos bu sene perşembe gününe denk geldi ve resmi tatil olarak kutlanıyor. Yani 30 Ağustos perşembe günü memurlar ve çalışanlar tüm gün izinli olacak. Peki 31 Ağustos cuma günü tatil olacak mı? Şimdilik bu konu hakkında resmi bir açıklama yok fakat eğer 31 Ağustos cuma günü de tatil olursa. Çalışanlar 4 günlük bir tatil yapmış olacaklar.
30 AĞUSTOS TARİHİ VE ÖNEMİ: Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramıdır. Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.
30 Ağustos günü, ilk kez 1924'te Dumlupınar'da Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'in katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır. Zaferi kutlamak için iki yıl beklemenin en önemli nedeni 1923 yılının yeni Türkiye açısından hem ulusal hem de uluslararası alanda yoğunluğun had safhada olmasıydı.
Çal Köyü'nde gerçekleşen ilk törende Mustafa Kemal, millî ruhun canlı tutulmasının önemini vurgulamış ve Meçhul Asker Abidesi'nin temelini eşi Latife Hanım ile beraber atmıştır.