Anasayfa /  Kültür sanat

46. Uluslararası Emmy Ödülleri Hakkında 7 Bilgi! Türkiye’nin Emmy Ödülleri Karnesi

46. Uluslararası Emmy Ödülleri Hakkında 7 Bilgi! Türkiye’nin Emmy Ödülleri Karnesi Bu yıl 46’ncısı düzenlenen ve 20 ülkenin yapımlarının değerlendirildiği Uluslararası Emmy Ödülleri’nin adayları açıklandı. Geçen yıl yönetmenliğini Hilal Saral’ın, senaristliğini ise Burcu Görgün Toptaş ve Özlem Yılmaz’ın üstlendiği; Burak Özçivit, Neslihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu’nun başrollerde yer aldığı Kara Sevda, önce Uluslararası Emmy Ödülleri’nde finalist olan ilk Türk dizisi olmuş, ardından ‘En İyi Dizi’ dalında finale kalan dört yapım arasından ödülle dönmeyi başararak tarih yazmıştı.

Abone ol
Abone ol 01 Ekim 2018 13:14

 46. Uluslararası Emmy Ödülleri Hakkında 7 Bilgi! Türkiye’nin Emmy Ödülleri Karnesi

Türkiye’nin uluslararası televizyon sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Uluslararası Emmy Ödülleri’ndeki başarısı bu yıl da devam ediyor. Başrollerini Aslı Enver ve Özcan Deniz’in paylaştığı “İstanbullu Gelin” ile Tuba Büyüstün ve Kıvanç Tatlıtuğ’un başrolde yer aldığı “Cesur ve Güzel” dizi kategorilerinde adaylık kazanan yapımlar olurken, “Söz” dizinin başrol oyuncusu Tolga Sarıtaş, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne aday gösterildi. İşte adaylar…

1.Tolga Sarıtaş En İyi Erkek Oyuncu Adayı

Söz dizisindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde adaylık kazanan Tolga Sarıtaş’ın rakipleri, Latin Amerika draması One Against All’dan Julio Andrade, Kanada yapımı Cardinal’den Billy Campbell ve Danimarka yapımı Ride Upon the Storm’dan Lars Mikkelsen.

2. En İyi Telenovela Kategorisinde İki Türk Dizisi Yarışıyor

Başrolde Tuba Büyüstün ve Kıvanç Tatlıtuğ’un yer aldığı, 22 Haziran 2017’de final yapan Ay Yapım imzalı Cesur ve Güzel ile, başrollerini Aslı Enver ve Özcan Deniz’in paylaştığı O3 Medya imzalı İstanbullu Gelin, Telenovela kategorisinde Ouro Verde ve Paquita La Del Barrio dizilerine karşı yarışacak.

3. Geçen Yıl En İyi Telenovela Ödülü’nü Kara Sevda Kazanmıştı

Geçen sene 20 Kasım’da 45’incisi düzenlenen Uluslararası Emmy Ödülleri’nde, Brezilya ve Kanadalı rakiplerini geride bırakan Kara Sevda, En İyi Telenovela Ödülü’nü kazanarak Türkiye adına bir ilke imza atmıştı. Ödülü dizinin yönetmeni Hilal Saral, senaristlerinden Burcu Görgün Toptaş ve Ay Yapım’ın CEO’su Kerem Çatay almıştı.

4. Netflix ve Amazon Birer Adaylık Kazandı

Netflix’in kazandığı tek adaylık, En İyi Komedi kategorisinde. Meksika yapımı Club of Crows adlı program İsrail, İspanya ve Kanada menşeli yapımlarla yarışıyor. Amazon’un adaylığı ise En İyi Drama kategorisinde.

5. La Casa De Papel En İyi Drama Kategorisinde Yarışacak

Türkiye’de çok sevilen İspanya yapımı La Casa De Papel, En İyi Drama dalında adaylık kazandı. Dizi, bu kategorideki diğer adaylar olan Brezilya prodüksiyonu One Against All ve Birleşik Krallık’tan Urban Myths ile yarışıyor.

6. Ödüller 19 Kasım’da Sahiplerini Bulacak

İlk kez 19 Kasım 1973 yılında dağıtan Uluslararası Emmy Ödülleri’nin bu yıl 46’ncısı düzenlenecek. Ödüller, ABD’nin New York kentindeki Hilton Oteli’nde, 19 Kasım’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

7. CEO Bruce L. Paisner, Adaylarla İlgili “Televizyondaki Başarı, Dili ve Kültürü Aşan Bir Olay” Yorumunu Yaptı

Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin CEO’su olan Bruce L. Paisner, adaylar ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Tüm kıtalarda ve platformlardaki adayların çeşitliliği ve coğrafik yayılmasına bakacak olursak televizyondaki üstün başarı, dili ve kültürü aşan bir olay haline geldi.”

Adayların değerlendirildiği 20 ülke, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kanada, Şili, Danimarka, Almanya, Hindistan, İsrail, Japonya, Meksika, Hollanda, Portekiz, İspanya, Güney Afrika, Güney Kore, Tayland, Türkiye, İngiltere ve ABD olarak belirlendi.


Yorumlar
Çok Okunanlar