Anasayfa /  Dünya

ABD ile Menbiç görüşmeleri askıya alındı

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, ABD'de yeni Dışişleri Bakanı göreve başlayana kadar Menbiç konusundaki çalışma grubu toplantılarının askıya alındığını duyurdu.

Abone ol
Abone ol 06 Nisan 2018 18:55

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Ankara ziyareti sırasında kurulmasına karar verilen Menbiç Çalışma Grubu toplantıları Tillerson'un görevden alınması nedeniyle askıya alındı. Diplomatik kaynaklar, ABD ile Menbiç konusundaki çalışma grubu toplantısının yeni dışişleri bakanı göreve başlayana kadar beklemede olduğunu açıkladı.

Dışişleri kaynaklarından yapılan açıklamada, ABD ile gerçekleştirilen çalışma grupları kapsamında, "Bir takım ham malzemeler oluşturmuştuk, genel itibariyle yapıcı bir egzersiz başlatıldı" denildi.

RUSYA HAVA SAHASINI AÇTI... Teknik düzeyde Astana toplantısının mayıs ayı ortasında yapılacağını duyuran Dışişleri kaynakları, Rusya'nın Afrin operasyonunda hava sahasını açmasının YPG ile mücadele işbirliğinin bir işareti olduğuna dikkat çekti.

RUSYA PYD'Yİ TERÖR ÖRGÜTÜ GÖRMÜYOR... Dışişleri Bakanlığı kaynakları, "Rusya henüz PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmiyor" dedi...


Yorumlar
Çok Okunanlar