Anasayfa /  Dünya

ABD, NATO topraklarının her karışını savunacak

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizle ilgili açıklamalarda bulundu. Diplomasiyle sorunların çözülebileceğini söyledi.

Abone ol
Abone ol 15 Şubat 2022 23:50

Rusya ve Ukrayna arasında oluşan kriz sonucu ABD Başkanı Joe Biden'dan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Biden konuşmasının genelinde diplomasiye vurgu yaptı.

"DİPLOMASİYE FIRSAT VERMELİYİZ"
Oluşan gerilimin diplomasiyle çözülebileceğini belirten Biden, "Başkan Putine mesajımız son derece nettir. Üst düzey politikayı sürdürmeye kararlıyız. Başkan Putin ve ben şu konuda mutabıkız, Avrupalı müttefiklerimizle ortaklaşa çalışmalıyız. Diplomasiye fırsat vermeliyiz. Güvenlik endişelerimizi bu şekilde ele alabiliriz. Amacımız güvenliği daha ileri seviyeye taşıyabilmek." dedi.

"İNSANLARIN ACI ÇEKMESİNİ ENGELLEMEK İSTİYORUZ"
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı bir güç kullanmasını istemediklerini belirten Biden, "Ülkelerin toprak bütünlüğünü savunma ve güvenlı kalmaya hakkı vardır. Diplomatik çözum söz konusu olduğunda gücün kullanılmasını engellemek istiyoruz. İnsanların acı çekmesini engellemek istiyoruz." dedi.

"RUSYA HALA TEHDİT EDİCİ BİR KONUMDA"
"Amerikalıların güvenliğinden bahseden Biden, "Rusya bazı birliklerini çektiğini söyluyor ancak henüz bunun teyidini alamadık. Hala Rusya'nın tehdit edici konumlarda olduğunu görüyoruz. Bu yüzden Amerikalıların ülkeden çıkmasını istedim. Bu nedenle büyükelçiliğimizi Polonya sınırına taşıdık. Olanları herkes iyi bakarsa görebilir." dedi.

"RUS HALKINI HEDEF ALMIYORUZ"
Rusya ile bir sorunlarının olmadığını hatırlatan Biden, "Amerıka Rusya'yı tehdit etmiyor. Ukrayna Rusya'yı tehdit etmiyor. Rus halkını hedef almıyoruz. Rusyaya istikrarsızlık getirmiyoruz. Rusya'ya sesleniyorum, sizin düşmanınız değiliz. Bu ülkeyle derin tarihi geçmişimiz var. Provoke etmek için değil, gerçeği dile getirmek için söylüyorum bunları." dedi.

Etiketler ABD Rusya
Yorumlar
Çok Okunanlar