Anasayfa /  Dünya

ABD seçimleri ne zaman? 2024 Başkanlık seçimi tarihi

ABD seçim yarışı kızışmaya başladı. Başkan Joe Biden'ın çekilmesi ve Kamala Harris'in adaylığını açıklamasıyla birlikte gözler 2024 ABD Başkanlık Seçimi tarihine çevrildi. Donald Trump da Cumhuriyetçi Parti'den adaylığını ilan etti. Peki, ABD seçimleri ne zaman?

Abone ol
Abone ol 28 Temmuz 2024 20:27

ABD Başkanlık seçimi ne zaman? Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in adaylığını açıklamasıyla birlikte ABD Başkanlık yarışı kızıştı. Yarışın kızışmasıyla birlikte gözler şimdiden ABD seçim tarihine çevrildi. Peki, ABD Başkanlık Seçimi ne zaman? Merak edenler için detayları haberimizde derledik. İşte detaylar...

BIDEN YARIŞTAN ÇEKİLDİ!

Biden, ABD Başkanı olarak görev yapmanın kendisi için en büyük gurur olduğunu kaydederek "Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım" ifadesine yer verdi.

HARİS ADAYLIĞINI AÇIKLADI!

Harris, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

ABD Başkanı Biden'a liderliği için teşekkürlerini ileten Harris, "Başkan Biden, özverili ve vatansever bir şekilde tüm hayatı boyunca ne yaptıysa onu yapmaya devam ediyor: Amerika'yı ve halkını her şeyden üstün tutuyor." ifadelerini kullandı.

Harris, Başkan'ın onayı ve desteğini almış olmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak, "Adaylığı hak etme ve kazanma niyetindeyim." ifadelerine yer verdi. 

TRUMP'TAN HARRİS'E: 3 HAFTA ÖNCESİNDE BİR HİÇTİ

ABD'de yapılan anketlerde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ile Demokrat Parti'nin olası başkan adayı olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris arasındaki puan farkı kapanırken, Trump söylemlerini sertleştirdi. ABD eski Başkanı, rakibi Harris hakkında "3 hafta öncesine kadar bir hiçti" derken Başkan Yardımcısı Harris'in ABD sınır güvenliğini sağlayamadığını iddia etti.

ABD BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

5 Kasım 2024'te oy verme işlemleri yapılacak ve sonuçlar gece geç saatlerde veya sonraki günlerde açıklanacak. Yemin Töreni: Seçilen başkan ve başkan yardımcısı, 20 Ocak 2025 tarihinde yemin ederek görevlerine başlayacak.

Yorumlar
Çok Okunanlar