Anasayfa /  Dünya

ABD'den Türkiye'ye bir tehdit daha! "Rahip serbest bırakılana kadar..."

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li papaz Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde, ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulayacağı açıklamasını yineledi.

Abone ol
Abone ol 29 Temmuz 2018 18:56

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li papaz Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde, ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulayacağı açıklamasını yineledi. Pence, Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı;

“Hafta başında söylediğim gibi -ve Başkan Trump’ın da- Pastor Andrew Brunson'u ev hapsine almak yeterli değil, ve Amerika Birleşik Devletleri, Pastor Andrew Brunson özgür olana kadar Türkiye'ye karşı yaptırımlar getirmeye hazır.”

NE OLMUŞTU?

ABD vatandaşı Andrew Brunson PKK/PYD ve FETÖ terör örgütlerine yardım ettiği gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanıyor. Geçtiğimiz hafta ABD Başkan Yardımcısı Pence ve ABD Başkanı Trump, Papaz Brunson’un cezaevindeki tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesini ‘iyi ancak yetersiz’ olarak karşılamıştı. ABD’den gelen serbest bırakılmaz ise yaptırım uygularız sözleri üzerine ABD ve Türkiye ilişkileri yüksek tansiyonlu bir döneme girdi.

ABD’den gelen açıklamalara, Afrika seyahati devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yargı kararına saygı duymak yerine, konuyu Türkiye'ye yaptırım meselesi hâline getiriyorlar. Yaptırımlarla Türkiye'ye geri adım attıramazsınız” şeklinde yanıt vermişti.


Yorumlar
Çok Okunanlar