2016 Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar ? (Dana Koyun Kurbanlık fiyatları)
2016 Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar ? (Dana Koyun Kurbanlık fiyatları)
Müslüman aleminin iki büyük bayramından biri olan Kurban Bayramına'a kısa bir süre kaldı. Bayramda dini görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar Kurban fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki 2016 Kurban fiyatları ne kadar oldu ? Kurban kesecek olan kurban fiyatları araştırması yaparken Dinayetten açıklama geldi. Dana Koyun Kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte Kurban fiyatları ile ilgili detaylar burada...
Bu yıl kurban kesmek isteyen vatandaşlar hazırlıklarına şimdiden başladı. Kurban alımı için kurban fiyatlarını araştıran vatandaş bütcesini ona göre ayarladı. Peki Kurban fiyatları ne kadar ? Kurban fiyatlarında nelere dikkat edilmeli ? Kurban alırken nelere dikkat etmeli ? Geçen seneye göre 2016 kurbanlık fiyatları arttı mı ? İşte Kurban Bayramı'nda kurban keserek dini görevini yapmak isteyen vatandaşlar için kurban fiyatları ile ilgili detaylar... Bu sene yani 2016 kurbanlık fiyatlarında geçen seneye göre çok fazla bir oynamanın olmayacağı açıklanmış durumda. Canlı hayvan kurbanlık konusunda kilogram fiyatı ile 10 ila 15 tl arasında değişek deniliyor. Tabi üretim azlığı sebebiyle yurt dışından Angus geleceği ihtimali de var. Yem fiyatlarından şikayetçi olan üretici, uygun fiyat olmadığı için üretimin de azlığından bahsediyor. Yani ülkemizde bu sene yani 2016'da kurban kesmek isteyen bireyin en az 700 ila 800 lirayı gözden çıkarması bekleniyor.
TÜRKİYE DİYANET VAKFI KURBANLIK FİYATLARINI AÇIKLADI
Vakıftan yapılan açıklamaya göre; "Vakfımız bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 690 TL, yurt dışında da 500 TL olarak belirledi. Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve kurban.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir. Ayrıca vatandaşlarımız 0312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışında bulunabilir. Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını yapabilir." DENİLDİ
BÜYÜKBAŞ 2 BİN İLE 14 BİN LİRA ARASI DEĞİŞİYOR
Kurban fiyatlarında illere göre ve canlı ağırlığa göre değişmekle birlikte hayvan başına büyükbaşta 2 bin 700 lira ile 14 bin lira arasında, küçükbaşta ise 400 lira ile 1400 lira arasında değişeceği, canlı ağırlık fiyatının da büyükbaş hayvanlarda kilogram başına 12 ile 22 lira arasında, küçükbaşta kilogram başına 9 lira ile 19 lira arasında olacağı tahmin ediliyor.
İSTANBUL, ANKARA, İZMİR'DE KURBANLIK SATIŞLARI
Büyükbaş hayvanların canlı kilogram fiyatı, İstanbul’un Anadolu yakasında 16-18 lira, İstanbul Avrupa yakasında 15-17 lira, Ankara’da 15-16 lira, İzmir’de 15 liradan satılıyor. Canlı kilogram fiyatı küçükbaş hayvanlarda İstanbul’un Anadolu yakasında 16-19 lira, İstanbul Avrupa yakasında 15-16 lira, Ankara’da 15 lira, İzmir’de 14 lira 50 kuruş-16 lira düzeyinde bulunuyor.
KURBANLIK ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, kurbanlık seçerken, küçükbaş hayvanın beline dokunulduğunda, ele çok fazla kemik dokusu gelmemesi gerektiğini, bel kısmında ele gelen dolgunluğun hayvanın besililiğinin en doğru anlaşılma şekli olduğunu belirterek, büyükbaş hayvanın da ergenliğe ulaşması, yavruluk dönemi dişlerinin kalıcı dişlerle değişmesi gerektiğini söyledi. Kurbanlik hayvan alirken, göz önünde bulundurulacak basit noktalarin hem dini sartlara uygunluk, hem de saglik açisindan önemli oldugu belirtildi. Kurbanlik hayvanda aranacak olmazsa olmaz özellik ise, hayvanin resmi evraklarinin bulunmasi.
SIRALAYACAK OLURSAK;
• Resmi evraklari bulunan (Pasaport, saglik raporu, Kulak küpesi vb) • Duruslari normal olan • Vücut agirligini ayaklarina esit bir biçimde dagitmis olan • Hareket ve bakisi canli olan, hareketlere karsi tepki veren • Derisi kolayca yerinden oynatilabilen ve olusan kivrimlari çabuk kaybolan • Tüyleri düzgün ve parlak olan • Burun uçlari soguk ve nemli olan • Istahli ve gevis getiren • Kulak ve kuyruklarini sik sik hareket ettiren hayvanlar satin alinmalidir. • Resmi evraklari ve kulak küpesi bulunmayan • Fiziki kusuru bulunan • Sallantili yürüyen ve topallayan • Düskünlük gösteren • Gergin ve kasilmis durumda olan • Sabit bakisli olan • Agiz ve burun akintisi bulunan • Yattigi yerden zor kalkan veya kalkmakta zorlanan • Solunum güçlügü çeken hayvanlar satin alinmamalidir.