29 Ekim 2018 hava durumu nasıl olacak? Bugün hava nasıl olacak?

Haftanın ilk günü hava durumu nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporuna göre, ülke genelinde yağış beklenmiyor. Gündüz saatlerinde hava sıcaklığı mevsim normalleri seviyesindeyken, gece saatlerinde daha soğuk havanın hakim olduğu görülüyor.

Meteoroloji, hava durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede; Kuzey ve Batı kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceğine dair açıklama yaptı.

Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi beklenirken; İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ise gece saatlerinde don bekleniyor.

Vatandaşlar sis ve pus olayı ile don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılıyor.

YENİ HAFTADA HAVA NASIL OLACAK?

Geçtiğimiz haftanın son günlerinde kış günlerini hatırlatan bir soğukla karşılaşan vatandaşlara Meteorolojiden bu hafta için iyi haber var. Bu haftanın hava durumu raporuna göre; hava sıcaklığı ülke genelinde artacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek.

Yeni haftanın ilk gününde yurt genelinde yağış beklenmiyor. Hava durumu tahminlerine göre; çoğunlukla güneşli bir hava hakim görülüyor. Salı ve Çarşamba günlerinden itibaren Marmara, Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde parçalı bulutlar artabilir.

Geçen haftaya göre, sıcaklık değerleri az da olsa artıyor. Ege Bölgesinde 25 derecelere yaklaşması beklenen sıcaklık değerlerinin, Akdeniz Bölgesinde 25 derecenin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

DENİZLERDE RÜZGAR DURUMU

Meteoroloji rüzgar tahminlerine göre ise denizlerimizde genellikle güney, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra da orta kuvvette esecek.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunun bölgelere göre değerlendirmesinde ortaya çıkan tablo şu şekilde:

MARMARA BÖLGESİ

Nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu Marmara'da parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin batısında yer yer sis ve pus bekleniyor.

EGE BÖLGESİ

Ege'de de Marmara gibi parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Ege'nin kuzeyinde yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Hava sıcaklığının artması beklenen Akdeniz'de az bulutlu bir hava bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Milligazete