4 Beceride Türkçe Sınavı Pilot Olarak Yapıldı
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, konuyla ilgili olarak, dört beceride Türkçe sınav yapabilmeyi hedef olarak belirlediklerini söyledi.
Bu hedefin yerine getirilmesi için Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının sınavın içeriği ve soru hazırlama süreçlerini birlikte yapıldığını söyleyen Özer, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının da sınav için özel yazılım hazırladığını ve bilgi teknolojisi altyapısını tamamladığını belirtti.
Sınavın uygulanma sürecine dair bilgi veren Özer, şunları söyledi: Başlangıçta 15 ili pilot uygulama için seçtik ve mart ile nisanda pilot uygulamayı başarılı şekilde tamamladık.
Seçilen 15 ilin milli eğitim müdürleri hem uluslararası standartlarda e-sınav salonlarının oluşturulmasında hem de sınavın sorunsuz uygulanmasında büyük emek verdi.
MEB olarak, ilk defa Türkçe dört beceriyi ölçebilen bir sınavı yapabilmiş ve uygulayabilmiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz." Özer, "Bir taraftan 15 ildeki pilot uygulamanın sonuçlarını değerlendirme çalışmaları devam ederken diğer taraftan sınavın kapsamını 81 ile çıkarabilmek için de çalışmalara başladık.
Yılsonuna kadar 81 ilde de uygulamayı tamamlamayı hedefliyoruz. Mahmut Özer, 7. sınıfta başlattıkları pilot uygulamayı diğer kademelere de yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.
Öğrenciler, ilk defa Türkçe e-sınava girdi
Milli Eğitim Bakanlığınca, ilk defa okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere dört beceride yeterlilikleri ölçen Türkçe e-sınavın pilot uygulaması için 15 il seçildi.
İlk uygulama Ankara´da 19 Mart-8 Nisan´da 9 okuldan 350 yedinci sınıf öğrencisinin katılımıyla yapıldı. Adıyaman, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Konya, Kütahya, Muğla, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon´da ise 24-26 Nisan´da gerçekleştirilen pilot uygulamaya, toplam bin 547 öğrenci katıldı.