4 yerli film izleyiciyle buluşuyor!

4 yerli film izleyiciyle buluşuyor!

Bu hafta 4 yerli film vizyona giriyor. vizyona girecek olan filmler: İkimizin Yerine, Defne'nin Bir Mevsimi, Rüya ve İllet

İkimizin Yerine

İkimizin yerine bugün itibariyle vizyonda. Film, ailesinin kendisine dayattığı hayatta sıkışıp kalmış ancak sürekli yaşamını sorgulayan genç bir kızın hayatının, kasabaya yeni gelen edebiyat öğretmeni Doğan ile karşılaştıktan sonra değişmesini ele alır. Filmde Serenay Sarıkaya kasabada yaşayan, hayata dair çözülmeyen soruları olan Çiçek karakterini canlandırırken, uzun bir aradan sonra beyaz perdeye dönen Nejat İşler ise edebiyat öğretmeni Doğan karakterini canlandırıyor. Umur Turagay’ın yönettiği filmde senaristliği  Pınar Bulut üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Zerrin Tekindor, İştar Gökseven, Aslı Bekiroğlu, Merve Çağıran ve Sezin Bozacı bulunuyor.

Defne’nin Bir Mevsimi

Bugün vizyona giren bir diğer film ise Defne’nin Bir Mevsimi. Film, Antakya yakınlarında, Suriye sınırına yakın bir kasabada geçer

. Z

engin bir ailenin kızına aşık iki fakir kardeşin hikayesini anlatan film, aynı zamanda Antakya’nın kültürel ve etnik ortamını yansıtmayı amaçlıyor. Filmde, Hande Subaşı Defne rolü ile karşımıza çıkıyor. İki kardeşin de aşık olduğu Defne, arkadaşı Leyla ile birlikte üniversite sınav sonuçlarını beklemektedir. Fakat o yaz her şey değişecektir. Ortadoğuda her şeyin nasıl birdenbire değiştiğini gösteren filmin yönetmenliğini Mehmet Öztürk yaparken, Hande Subaşı, Gökhan Alkan, Macit Sonkan ve Mert Öcal gibi oyuncular da filmde rol aldı.

Rüya

Film, genç bir mimarın hikayesini ele alıyor. Sine günümüzdeki mimarlık pratiğinin aldığı biçimden hoşlanmayan genç bir mimardır.projesinin yarım kalmasıyla bir takım problemler baş gösterir. Uyku hastalıkları merkezinde tedavi olmaya başlar. Tedavi merkezinde gördüğü rüyadan sonra her şey değişir. Derviş Zaim’in yazıp yönettiği Rüya filminde başrolleri Gizem Erdem, Ebru Helvacıoğlu, Dilşat Bozyiğit, Gizem Akman paylaşırken, filmin kadrosunda Mehmet Ali Nuroğlu, Enis Arıkan, Murat Karasu ve İbrahim Selim, Osman Alkaş, Ayşe Lebriz, Murat Kılıç, Atılay Uluışık yer alıyor.

İllet

Filmde, seneler önce anne ve babalarını kaybetmiş aydın ve taner’in ailelerinden kalan bir dağ evinde, kendilerine musallat olan bir cinle ölüm kalım mücadelesine girişmeleri konu ediliyor. Soner Acar'ın yönetmenliğini üstlendiği "İllet"in oyuncu kadrosunda Aydın Sidal, Taner Karamahmutoğlu, Gülçin Özlen, Can Ay, Engin Alkan ve Kübra Tutaç yer alıyor.