AK Parti'nin Erzurum Belediye Başkan adayları açıklandı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi ve "Bay Kemal herkes meydanlara döküldü sen Bakırköy belediyesinde kahveni yudumluyordun. Sen korkaksın korkaklar zafer anıtı dikemezler" dedi.
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Bay Kemal herkes meydanlara döküldü sen Bakırköy belediyesinde kahveni yudumluyordun. Sen korkaksın korkaklar zafer anıtı dikemezler.
Biz hep darbecilere karşı olduk, hiçbir zaman darbecilerle yan yana durmadık. Mısır’da Mursi’ye darbe yaptılar biz karşısında durduk. O günden bugüne darbeyi yapanlarla bir kez olsun görüşmedik. Şimdi de Venezuela’da darbe yapıyorlar orada da darbecilerin yanında olmayacağız o darbe girişiminin de karşısındayız.
Türkiye’nin neresinde bir Erzurumlu varsa bunlar inşallah cumhur ittifakının yanındadır. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini hep birlikte en yükseğe taşıyacağız.
Geçtiğimiz 16 yılda 81 vilayetimizin her birine getirdiğimiz hizmetler, cumhuriyet tarihinin tamamında yapılan hizmetlerin 10 kat fazlasıdır. Son 16 yılda Erzurum'a, 23,5 kat trilyon yatırım yaptık. Atatürk Üniversitesi bünyesinde açık öğretim fakültesini ve ikinci devlet üniversitesi olan Erzurum Teknik Üniversitesini kurduk.
13.766 yatak kapasiteli yurt binaları inşa ettik.
Aziziye’ye Aşkale’ye Oltu’ya Uzundere’ye gençlik merkezleri inşaa ettik. Sağlıkta 24’ü hastaneden oluşan toplam 92 adet sağlık kuruluşunu kazandırdık. 1200 yataklı Erzurum Şehir Hastanesi'ni, şehir merkezine kazandırıyoruz. 10 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. TOKİ vasıtasıyla son 16 yılda 10 bin konut projesini tamamlayıp, sahiplerine teslim ettik. Emekliler ve gaziler için de 5 bin toplu konutu burada inşa edeceğiz. Biz buyuz, birileri laf eder biz ise iş üretiriz.
1,5 kat trilyon maliyeti olan bağlantı yolları projesini de önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Palandöken Lojistik Merkezi'ni şehrimize kazadırdık. Erzincan-Erzurum-Kars hızlı treninin projeleri devam ediyor. Erzurum 'a 5 adet baraj, 13 adet gölet inşa ettik.
Anadolu'daki bin yıllık varlığımızın her dönemi mücadeleyle geçmiştir. Bize bu vatanı yar etmek istemeyenlere inat, bir ayağımızı Anadolu'ya sıkı sıkı basıp diğeriyle 7 düvelin üzerine gittik. Bizi bölmek isteyenlere Çanakkale ile, İstiklal Harbi ile derslerini verdik. Kimi zaman kifayetsiz siyasetçiler, kimi zaman dirayetsiz siyasetçiler, kimi zaman teröristler... Amaç hep aynıydı. Amaç, Türk milletini rezil etmekti. Başaramadılar. Bunları Cudi'de gömdük, Kandil'de gömdük, Tendürek'te gödük, Gabar'da gömdük... Onlar çukur açtı, biz onları çukura gömdük. Bizi bölemeyecekler, vatanımızı parçalayamacaklar. Bu yola tevezzül edenler de mezara gömülecekler.
İŞTE AK PARTİ'NİN ERZURUM ADAYLARI
Aşkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Yaptırmış
Aziziye Belediye Başkan Adayı Muhammet Cevdet Orhan
Çat Belediye Başkan Adayı Melik Yaşar
Hınıs Belediye Başkan Adayı Erdoğan Eren
Horasan Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Aydın
Karaçoban Belediye Başkan Adayı Sedat Gümüş
Karayazı Belediye Başkan Adayı Sedat Karaduman
Köprüköy Belediye Başkan Adayı Osman Belli
Narman Belediye Başkan Adayı Burhanettin Eser
Oltu Belediye Başkan Adayı Celal Çelebi
Olur Belediye Başkan Adayı Tahsin Oktay
Palandöken Belediye Başkan Adayı Muhammed sunar
Pasinler Belediye Başkan Adayı Ahmet Dölekli
Pazaryolu Belediye Başkan Adayı İbrahim Şahin
Şenkaya Belediye Başkan Adayı Yavuz Bedir
Tekman Belediye Başkan Adayı Mustafa Ergin
Torum Belediye Başkan Adayı Ömer Hancı
Yakutiye Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar
Cumhur İttifakı Adayları:
İsbir Belediye Başkan Adayı Ahmet Coşkun
Uzundere Belediye Başkan Adayı Hilmi Aktoprak
Horasan Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Aydın