ALES/2 geç başvuru tarihi, ücret bilgisi ve sınav yerleri açıklandı mı?

ALES/2 sınavı için geç başvurular, ÖSYM AİS ekranı üzerinden bir gün boyunca yapılabilecek. Lisansüstü eğitim veya kariyer hedefi olan ve başvuruyu kaçıranlar, bu fırsatı kaçırmak istemiyor. Peki, ALES/2 geç başvuru tarihi ne zaman, ücreti ne kadar, sınav yerleri açıklandı mı?

ALES geç başvuru ekranı üzerinden adaylar başvurularını yapıyor. Kurumdan yapılan açıklama geç başvuru günü ilan edilmişti. Peki, ALES 2024 geç başvuru günü ne zaman? Normal başvuru süresi içerisinde işlemlerini tamamlayamayan adaylar için ALES geç başvuru tarihi hangi gün? İşte detaylar

ALES 2 GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre ALES geç başvuru tarihi 26 Haziran 2024 Çarşamba günü olacak. Aynı gün saat 10.00 itibariyle başlayacak olan geç başvurular saat 23.59 itibariyle de sona erecek.

ALES GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ALES geç başvuru işlemi ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacak.

ALES/2 GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM’nin AİS sayfasında yer alan bilgilere göre 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için geç başvuru ücreti 735 TL olarak belirlendi. Adaylar ödemelerini ÖSYM’nin kartlı ödeme sistemi olan “odeme.osym.gov.tr” adresi üzerinden yapabilecekler.

ALES 2 NE ZAMAN UYGULANACAK?

Yılın ikinci ALES sınavı 28 Temmuz 2024 tarihinde uygulanacak.

Copa America ne zaman bitecek? Çeyrek altın ne kadar oldu? 29 Haziran güncel altın fiyatları BİM (BIMAS) hissesi ne zaman ve ne kadar temettü ödeyecek? 6. Ayın Enflasyonu ne zaman açıklanacak? Dolar kaç TL oldu? 29 Haziran güncel döviz fiyatları!