Bu geceden itibaren geçerli...

Araç sahiplerine kötü haber! Motorine bir zam daha geliyor...

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, motorine bu geceden itibaren bir zam daha gelecek.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, motorine bu geceden itibaren bir zam daha gelecek.

Son zamanlarda zam üstüne zam gelen akaryakıtta bir artış da 7 yılın zirvesine yükselen petrol fiyatları nedeniyle bekleniyor.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, motorinin litre fiyatına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 90 kuruş zam bekleniyor.

Motorine en son 1 Şubat'ta 32 kuruş zam gelmişti.

PETROL FİYATLARI 8 YILIN ZİRVESİNDE

Brent petrolün varil fiyatı, ocak ayını son 30 yılın en hızlı artış performansıyla kapatmaya hazırlanırken piyasalarda üç haneli fiyat beklentisi güçleniyor. 6 haftalık yükselişin ardından yüzde 1.1 artarak 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaşan petrol fiyatlarının, pompa fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

Ekonomist Oğuz Demir ise geçen hafta yaptığı sosyal medya paylaşımında "Haftaya salı gününden geçerli olmak üzere benzin ve motorinde 70-90 kuruş arası yeni bir zam gelme olasılığı çok yüksek.

Petrol fiyatlarındaki artış zammın nedeni :( Pazartesi sert bir düşüş olmazsa gelecek zam bu..." demişti. Demir'in işaret ettiği motorin zammı bu akşam gelirken benzin konusunda bir açıklama yapılmadı.

MOTORİN, LPG VE BENZİNE ZAM GELDİ Mİ?

6 Şubat itibarı ile motorin, LPG veya benzin fiyatlarına zam yapılmadı. En son zam LPG'ye gelmiş ve 3 Şubat akşamı itibarı ile fiyat listesi değişmişti.

LPG OTOGAZ LİTRE FİYATI NE KADAR OLDU?

LPG'nin litre fiyatına 3 Şubat akşam saatlerinde gelen 40 kuruş zamdan sonra LPG'nin litre fiyatı da Ankara'da ortalama 9,09 liradan 9,49 liraya, İstanbul'da ortalama 9,05 liradan 9,45 liraya ve İzmir'de 8,93 liradan 9,33 liraya çıktı. 

MOTORİN LİTRE FİYATI KAÇ TL?

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından duyurulan 2 Şubat tarihli 32 kuruşluk motorin zammının ardından Motrinin litresi Ankara'da ortalama 14,34 liradan 14,66 liraya yükseldi.

Motorinin litresi İstanbul'da 14,27 liradan 14, 59 liraya, İzmir'de ise 14,34 liradan 14,66 liraya satışa çıktı.

BENZİN LİTRE FİYATI KAÇ TL?

Benzinin litre fiyatına gelen 39 kuruş zamdan sonra Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 14,12 liradan satılan benzinin litre fiyatı 14,51 lira oldu.

Benzinin litresi İstanbul'da 14,05 liradan 14,44 liraya, İzmir'de 14,13 liradan 14,52 liraya çıktı.