Başakşehir Şehir Hastanesi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi Açılışı ve Yerli Solunum Cihazı Teslim Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'tan brifing aldı. Erdoğan, açılışta önemli açıklamalarda bulunarak, "8 şehir hastanesini daha bu yıl bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi Açılışı ve Yerli Solunum Cihazı Teslim Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'tan brifing aldı. Erdoğan, açılışta önemli açıklamalarda bulunarak, "8 şehir hastanesini daha bu yıl bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi açılışına videokonferans üzerinden katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastanesinin açılış töreni öncesinde Sağlık Bakanı Koca ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'tan brifing aldı. Brifing sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulunarak, "8 şehir hastanesini daha bu yıl bitireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
 
Ülkemize ve milletimizeİstanbulumuza hayırlı olmasını diliyorum. Burası yap-işlet-devret anlayışıyla yapıldı. Rönesans ortağına da şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu işi başaramayacaklar diyenler çıktı. Bu işi Türk müteahhitleriyle ve yabancı ortakla başardık. İlk etabını bugün açıyoruz ve ikinci etabını da mayıs 20'de açacağız. 
 
Gelişmiş ülkelerdeki sağlık sistemlerinin dahil çöktüğü bir dönemde elimizdekinin kıymetini iyi bilmeliyiz. Türkiye bu sürece oldukça avantajlı girmiştir.  Türkiye kendi ayaklarının üzerinde durarak gücünü göstermiştir. 
 
Yeşilköy ve Sancaktepe'de hastane inşaatları sürüyor.
 
Sağlık sigortası kapsamında olmayan neredeyse kimse yok. 
 
Eskiden şifa değil dert kapısı olan hastaneleri yeniledik. 8 şehir hastanesini yıl sonuna kadar hizmete alacağız.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarından satır başları:
 
Şehir hastanesinde 469 yatak kapasiteli Genel Hastane, 327 yatak kapasiteli Kalp ve Damar Hastalıkları, 311 yatak kapasiteli Ortopedi ve Nöroloji, 521 yatak kapasiteli Çocuk, 359 yatak kapasiteli Kadın Doğum, 367 yatak kapasiteli Onkoloji, 128 yatak kapasiteli Psikiyatri ve 200 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bulunuyor.
 
En son teknolojilerle donatılmış ve izole edilmiş erken tanı ve tedavi merkezinin ilk açılan bölümleri bin 35 yatak kapasitesine sahip. Erken tanı ve tedavi merkezinde kullanılmak üzere kullanıcının cihaza müdahalesini minimum düzeye indiren akıllı solunum cihazları Rönesans tarafından Türkiye'ye getirildi.

Tamamı 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip, günde 32 bin 700 hastaya hizmet vermeye başlayacak hastanenin diğer bölümlerinde 24 saat esasına göre çalışmalar yürütülüyor. Koronavirüs hastaları için hizmete açılan bölümlere, 155 solunum cihazı, 475 hasta başı monitör, 150 defibrilatör, 75 EKG cihazı, bin 35 hasta yatağı, 150 acil muayene ve müdahale sedyesi yerleştirildi.
 
Hastane 458'i yoğun bakım olmak üzere toplam 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip. Ayrıca 2 bin 68 sismik deprem izolatörüyle dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olma özelliğine sahip.
 
Türkiye'nin yüz akı hastane 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Hastanede 4 bin 300 medikal personel, 4 bin 50 hizmet personeli ile 810 yönetim personeli görev alacak.
 
Başakşehir Şehir Hastanemiz bütünüyle tam olarak 15 Mayıs’ta faaliyete geçecektir.
Şimdilik açılan bölümleri pandemi hastanesi olarak kullanacağız, il genelinde yatış kararı verilmiş hastalarımızın 112 aracılığı ile nakledilerek yatırılması planlandı.
 
Hizmetin zamanında ve kaliteli verilmesi ve sunulan hizmetin performansının ölçülmesi amacıyla yardım masası bulunmaktadır.
 
‘Başakşehir Şehir Hastanesi’nde verilen hizmetlere ulaşabilmek için 3434’ü arayarak taleplerini iletiyorlar, bulunduğumuz Merkezi Yardım Masası’nda 40-50 arası personel var.’
 
Sterilizasyon hastanemizin en önemli yapılarından birisi, 3 ayrı blokta toplamda 5 bin metrekare kapalı alanda kuruldu.
 
Şu an 456 yatağın 155’ini açmış oluyoruz, 155 yoğun bakım yatağını ve ventilatörü koyarak faaliyete geçirmiş oluyoruz. Her yoğun bakım odamız negatif basınçlıdır ve her biri de tekli odalardan oluşmakta, diyaliz alt yapısı olan odalardadır.
 
456 yoğun bakım yatağımızı her biri ventilatöre sahip, yani 456 adet ventilatör bulunmuş olacak.
 
Bu salgın döneminde n çok sorun olan yoğun bakım ve buralarda kullanıla solunum cihazları olmuştur, burada Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde bir protatif firmasının geliştirdiği devamında BAYKAR, ASELSAN ve ARÇELİK tarafından üretilen ventilatörlerin de altını çizmek istiyorum. Yerli ve milli ventilatörümüz bugün itibari ile üretilmiş ve kullanıma hazır hale getirilmiştir, Şu anda 100 adettir Mayıs ayı itibari ile 5 bine kadar üretilmesini planladık siparişini vermiş olduk.
 
Bakan Varank'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
 
Sağlık alanındaki dev yatırımların Türkiye’yi nasıl güçlü kıldığını çok dhaa iyi anlayabiliyoruz, koronavirüs salgını pek çok ülkeyi aciz bırakırken Türkiye ayaklarının üstünde dimdik duruyor.
 
 

Gelirinizi Etkili Kullanmanın Yolları