Bedelli askerlik ücreti ne kadar, zam oranı açıklandı mı?

Bedelli askerlik zam oranı, memur zammının açıklanmasıyla netleşecek. Yılda iki kez zamlanan bedelli askerlik ücreti için gözler enflasyon verilerinde. Peki Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?

2024 yılı başında yüzde 49,25'lik artış gösteren bedelli askerlik ücreti 182 bin 608 liraya yükselmişti. Şimdi ise gözler açıklanacak olan yeni bedelli askerlik ücretine çevrildi. Peki, 2024 bedelli askerlik temmuz zammı ne zaman açıklanacak, ne kadar olacak?

 Bedelli askerlik ücreti, memur maaşlarının katsayı oranlarına göre hesaplanıyor.

6 aylık enflasyon farkına göre belirlenecek olan memur maaşı zammının ardından bedelli askerlik ücreti genelgesi yayınlanacak.3 Temmuz tarihinde haziran enflasyon verilerinin açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon farkı da belli olacak.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerliğe 1 Temmuz'da zam geleceğini hatırlatıp mevcut bedel tutarından yararlanmak isteyenlerin 28 Haziran'a kadar işlemlerini tamamlamasını istedi. Bedelli askerlik ücretleriyle ilgili hatırlatmada bulunan bakanlık şu ifadeleri kullanmıştı: Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran'a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir."

Bedelli askerlik ücretinin Temmuz ayında enflasyon oranında artmasıyla birlikte 219 bin liraya yükselmesi bekleniyor.

Avusturya 1 - 2 Türkiye maç özeti ve golleri izle Romanya 0-3 Hollanda maç özeti ve golleri izle EURO 2024 çeyrek final eşleşmeleri! maçlar ne zaman oynanacak? Hollanda - Türkiye maçı ne zaman saat kaçta oynanacak? Dolar kaç TL oldu? 3 Temmuz güncel döviz fiyatları! 2024 yurt dışı çıkış harç ücreti ne kadar oldu?