Beyaz Bulut her yaştan çocuğa edebiyat dergisi

Beyaz Bulut her yaştan çocuğa edebiyat dergisi

Konya'dan Türkiye'ye dağıtılan çocuk edebiyatı dergisi Beyaz Bulut, 12 yıllık yolculuğunda çocuklar kadar büyüklerin de beğenisini kazandı.

Konya'dan Türkiye'ye dağıtılan çocuk edebiyatı dergisi Beyaz Bulut, 12 yıllık yolculuğunda çocuklar kadar büyüklerin de beğenisini kazandı. Çocuk edebiyatı ve çocuk dergiciliğine ilişkin açıklamada bulunan derginin Yayın Yönetmeni Fatih Turanalp, Beyaz Bulut'un Türkiye'nin tek çocuk edebiyatı dergisi olduğunu söyleyerek, 2005'te beyazbulut.com adresinde yayına başladıklarını, 2013'ten itibaren de basılı olarak okuyucuyla buluştuklarını kaydetti. Okuyucu kitlesinin ortaokula giden çocuklar olduğunu ifade eden Turanalp, "Okuma zevkinin en iyi kıvama ulaştığı kesime hitap ediyoruz ama 'her yaştan çocuğa edebiyat dergisi' diyoruz. Okuma zevki olan, okuma zevki kazanma düzeyindeki çocuklar ile kendini çocuk hisseden büyüklere de hitap ediyoruz." diye konuştu.

"Yüzde yüz yerli 100 çocuk edebiyatı eseri listesi yayımladık"

Derginin 16. sayısına özel "Yüzde Yüz Yerli 100 Çocuk Edebiyatı Eseri" listesini yayımladıklarını söyleyen Turanalp, şu bilgileri verdi: "Bu listede ilk anlamda yerliliğe önem verdik. Bu toprağın mayasına uygun, değerlerimizle çatışmayan ve edebiyat kalitesi yüksek ürünleri tercih etmeye çalıştık ve bu liste ortaya çıktı. Şu an okullardan, böyle bir ihtiyacın karşılanmasından dolayı son derece olumlu tepkiler geliyor."

Özkan: "Çocuklara oyun ve masal arkadaşımız diyoruz"

Derginin masal yazarlarından Elif Konar Özkan ise Beyaz Bulut'un çocukla eş değer bir anlamı olduğunu belirterek, "Çocuk ne kadar değerliyse ki bizim için çok değerli, Beyaz Bulut da aynı değerde. Çünkü çocuk için yapılan bir şey ve çocuğa rağmen yapılan bir çalışma değil. Çocuk için çocukla birlikte devam eden bir çalışma." diye konuştu.