Bu akşam ve yarın iki güzel konser var…

Bu akşam ve yarın iki güzel konser var…

DOĞAN BULGUN/ANKARA –

ANKARA ÜNİVERSİTELİLER  İLK KONSERLERİNİ VERİYOR

Ankara Üniversitesi Klasik Türk Müziği Korosu 2016 yılı ilk konserini Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş’in himayelerinde yarın akşam veriyor. TRT Ankara Radyosu ses sanatçısı ve şef Vedat Kaptan Yurdakul’un yöneteceği konser Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak.

Bilimsel çalışmaların, kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle bir arada yürütüldüğü zaman insana ait değerlerin daha yüceldiğini göz ardı etmeyen Ankara Üniversitesi bugüne kadar yürüttüğü sanatsal faaliyetlerine bir yenisini ekleyerek “Ankara Üniversitesi Klasik Türk Müziği Korosu” adıyla bir koro kurdu.

Dönemin Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ’un desteğiyle Ekim 2008’de çalışmalarına başlayan koro, klasik Türk müziğine gönül vermiş olan Ankara Üniversiteliler ve onların yakınlarından oluşuyor. Koroda öğretim üyeleri, memurlar ve öğrenciler bir arada müzik bilgilerini geliştiriyor, bunun yanında klasik müziğimizin ölümsüz nitelikteki eserlerini yaşatmak ve yaymak için çalışıyor. Bu çalışmaların ürünü olan konserlerde Ankara halkı ile yüz yüze gelip onlarla sanatın insan ruhunu yücelttiği bir yüksek mertebede bütünleşerek, üniversite-toplum birlikteliğine güzel örnek oluşturuyor.

Koronun ilk çalışmasına Rektör Prof. Dr. Cemal Taluğ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Oğuz da katılmıştı. Rektör Prof. Dr. Cemal Taluğ yaptığı ilk gün konuşmasında koristlere teşekkür etmiş, koronun başarılı olacağına ve üniversitenin prestijine katkıda bulunacak konserler vereceğine olan inancını dile getirmişti.

HAZAR’DAN ANADOLU’YA  TÜRKÜLER

​ İş Sanat bu sezon da eklektik yerli projelerine bir yenisini daha ekliyor. Geniş müzisyen kadrosu ve güçlü vokalleriyle “Hazar’dan Anadolu’ya Türküler”, sanatseverlere geniş bir coğrafyanın müzikal tatlarını aynı potada eriten bir gece vadediyor. Projenin öne çıkan isimleri arasında bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında ülkemizi pek çok kez başarıyla temsil eden önemli tenorlarımızdan İhsan Ekber ve aynı zamanda Türk Halk Müziği’nin başarılı sanatçıları TRT İstanbul Radyosu Yurttan Sesler Korosu Ses Sanatçısı Münevver Özdemir ile kendine özgü bir kanun tekniğiyle Türk Halk Müziği’ne farklı yaklaşımlar getiren Turgay Coşkun yer alıyor. Halk müziğinin usta ellerinde ve nefeslerinde farklı müzikal duraklara uğrayacak keyifli bir yolculuğa çıkacağımız bu geceyi sakın kaçırmayın. İş Sanat Salonu’nda (Eski Büyükdere Caddesi İş Kuleleri, 34330 İstanbul) saat 20.30’da başlıyor.

Orkestranın diğer sanatçıları şu isimlerden oluşuyor Nuri Yılmaz klarnet, Ertuğrul Coşkun keman, Ayhan Akın ney-zurna, Ahmet Mustafa Yelden kaval, Candeniz Eroğlu bağlama, cümbüş, Burak Çakır perküsyon, Veysel Ateş perküsyon, Tayfun Sarı bas gitar

BODRUM ODA  ORKESTRASINDAN AYVALIK’TA YENİ YIL KONSERİ

Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Yeni Yıl” konserine Edremit Körfezindeki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 45 kişilik kadrosuyla Ayvalıklı sanatseverlerin karşısına çıkan Bodrum Oda Orkestrası, klasik müzikten Tom Jones’e kadar özellikle belleklerde yer almış melodilerden oluşan bir repertuarla sahne aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde Şef Nesrin Bayramoğulları yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası’nın Ayvalık’ta Numan Pekdemir’in sanat koordinatörlüğünde verdiği “Yeni Yıl Konseri”nde Altuğ Dilmaç da solist olarak sahne aldı. Ayvalık Belediye Başkanu Rahmi Gençer adına belediye başkan yardımcısı Uğur Dündar, sanatçılara çiçek verdi. 2008 yılında aynı zamanda Bodrum / Turgutreis’li olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Numan Pekdemir’in Sanat Koordinatörlüğünde konser çalışmalarına başlayan Bodrum Oda Orkestrası şimdiye kadar değişik kentlerde pek çok konser gerçekleştirdi. Daha önce Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri’nde de sahne alan Bodrum Oda Orkestrası Güney Kore’ye de davet edilmiş ve 7 ayrı şehirde konserler vermişti.

UYSAL’DAN TÜRKVİZYON  2015 ÜÇÜNCÜSÜ GÖRKEM DURMAZ’A ANI PLAKETİ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; 30 ülkenin katıldığı Türkvizyon 2015 yarışmasında Türkiye’yi temsil ederek 175 puanla üçüncü olan Antalyalı Görkem Durmaz’ı kutladı.

Başkan Uysal; Durmaz’a, Üçkapılar simgesinin bulunduğu anı plaketi hediye etti. Muratpaşa Belediye Meclisi toplantısında Görkem Durmaz’ı kutlayan Başkan Ümit Uysal, başarılarının devamını diledi. Türkvizyon yarışmasında birinciliği 194 puanla Kırgızistan’dan Jıdeeş, ikinciliği de 185 puanla Orda Grubu kazanmıştı.