Bugün hava nasıl olacak? 2 Ağustos 2018 Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji bugün Ordu, Giresun, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi. Vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalara dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.Bugün hava nasıl olacak? 2 Ağustos 2018 Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Toroslar Mevkii ile Sakarya, Bilecik, Kütahya, Osmaniye, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Sivas, Tokat ve Bingöl çevreleri ile Hatay'ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yağışla birlikte 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.Rüzgar enellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da yer yer kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatıdan, İskenderun Körfezi'nde güneybatıdan kuvvetlice (30-50 km/sa.)eseceği tahmin ediliyor.

DİKKAT ŞİDDETLİ YAĞIŞ  

Yağışların; Ordu, Giresun, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; bugün öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatıdan ve İskenderun Körfezi'nde güneybatıdan kuvvetlice (30-50 km/sa.) eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı, zamanla doğusu yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



BURSA °C, 32°C



Parçalı bulutlu



EDIRNE °C, 33°C



Parçalı bulutlu



ISTANBUL °C, 33°C



Parçalı bulutlu



KOCAELI °C, 32°C



Parçalı bulutlu

EGE

Parçalı, zamanla kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



DENIZLI °C, 37°C



Parçalı bulutlu



IZMIR °C, 35°C



Parçalı ve az bulutlu



MANISA °C, 38°C



Parçalı bulutlu



MUĞLA °C, 38°C



Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Toroslar Mevkii, Osmaniye çevreleri ve Hatay'ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra İskenderun Körfezi'nde güneybatıdan kuvvetlice (30-50 km/sa.)eseceği tahmin ediliyor.



ADANA °C, 35°C



Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ANTALYA °C, 37°C



Parçalı ve az bulutlu



BURDUR °C, 34°C



Parçalı bulutlu



MERSIN °C, 34°C



Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı, kuzeybatısı yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ANKARA °C, 31°C



Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ESKISEHIR °C, 31°C



Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



KONYA °C, 33°C



Parçalı bulutlu



NIGDE °C, 33°C



Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



BOLU °C, 27°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 



KARABUK °C, 33°C



Parçalı çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 



KASTAMONU °C, 28°C



Parçalı çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 



ZONGULDAK °C, 29°C



Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu, Giresun, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatıdan kuvvetlice (30-50 km/sa.)eseceği tahmin ediliyor.



ORDU °C, 30°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.



SAMSUN °C, 32°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



TOKAT °C, 30°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



TRABZON °C, 29°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde doğu kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeyi ile Bingöl çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ERZINCAN °C, 31°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ERZURUM °C, 28°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



MALATYA °C, 36°C



Parçalı ve az bulutlu 



VAN °C, 30°C



Parçalı ve az bulutlu 

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 



DIYARBAKIR °C, 40°C



Az bulutlu ve açık



GAZIANTEP °C, 36°C



Az bulutlu ve açık



KILIS °C, 38°C



Az bulutlu ve açık



SIIRT °C, 38°C



Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz' de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), ilk saatlerde batısında 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, doğusu parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.