Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Selçuk Bayraktar ile Sözlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Selçuk Bayraktar ile Sözlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Selçuk Bayraktar ile Sözlendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile İnsansız Hava Aracı imal eden Bayrak Makina’nın sahibi Özdemir Bayraktar’ın oğlu Selçuk Bayraktar evlilik için ilk adımı attılar. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) doktora yapan 36 yaşındaki Selçuk Bayraktar, yerli İnsansız Hava Aracı Bayraktar’ın tasarımını yapan ekibin başında yer alıyor. Bayraktar ailesi tarafından doğrulanan haber, ilk olarak Sarıyer’de yerel gazetelerde yayınlandı. Sarıyer Times isimli gazete “Sümeyye Erdoğan Sarıyer’e gelin geliyor” başlıklı habere imza atarak “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Özdemir Bayraktar’ın oğlu Selçuk Bayraktar sözlendiler, çok kısa zamanda nişanlanıyorlar” bilgisini okuyucularına aktardı.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT’DE ) Doktora Yaptı
Selçuk Bayraktar, İTÜ Elektronik Mühendisliği’ni bitirdi. Daha sonra ABD’ye giderek University of Pennsylvania’da insansız uçaklar üzerine master, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) robotik kontrol sistemleri konusunda doktora yaptı. 11 yıldır kendi şirketinde çalışan Bayraktar, birçok sistemin milli olarak geliştirilmesi projesinde görev aldı. Taktik İnsansız Hava Aracı olan Bayraktar, geçtiğimiz yıl 17 Aralık’ta Roketsan şirketinin geliştirdiği füzeyi atmış ve hedefini yüzde 100 vurma başarısı göstermişti.
Sümeyye Erdoğan Hakkı'nda...
Sümeyye Erdoğan, 1985 yılında İstanbul, Kasımpaşa'da doğmuştur. Annesi Emine Erdoğan, babası T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ahmet Burak Erdoğan (d.1979) , Necmettin Bilal Erdoğan (d.1980), Esra Erdoğan (d.1981) adlarında abla ve abileri vardır. Trabzon, Araklı İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 2002 yılında girdiği üniversite sınavında sözel bölümde yüzde 23"lük, sayısal bölümde ise yüzde 85"lik dilimde yer aldı ve barajın 120 puan olduğu sınavda 134.5 puan alarak Türkiye"de bir üniversiteye girmeye hak kazanamadı. Daha sonra İngiltere’de yaşamakta olan Ramsey ve Gürman Giyim’in sahibi Remzi Gür’ün sağladığı burs sayesinde Üniversiteyi ABD'de Indiana Üniversitesi'nde The School Of Public and Enveriomental Affairs (kamu ve çevre işleri) departmanında Policy Studies (politika araştırmaları) (sosyoloji ve siyaset) okudu. 2005 yılında mezun oldu. Ardından, okuldaki yakın Ürdün'lü arkadaşları ve Ürdün Kralı Hüseyin’in eşi Rana’nın teklifi ile Ürdün’de 6 ay Arapça eğitimi aldı. Yüksek Lisansını da Londra'da London School of Economics'te Sosyal Politikalar bölümünde STK'lar ve Kalkınma üzerine yüksek lisansını tamamladı. Ankara'da İslam İşbirliği Teşkilatı'na bağlı Statistical, Economic and Social Training and Research Centre'da (SESRIC) uzman olarak çalıştı. Sümeyye Erdoğan, 2010 yılında 90 bin TL sermaye ile Doruk Izgara Gıda Ticaret Limited Şirketi'ne ortak oldu. Merkezi İstanbul Sultangazi'de bulunan ve 2009 yılında kurulan şirketin sermayesi 300 bin TL. Şirketin ortakları arasında Başbakan'ın küçük oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan da bulunuyor. Şirkette en fazla sermayeye sahip olan Bilal Erdoğan'ın 120 bin TL sermayesi ve yüzde 40 hissesi var. Şirket sözleşmesine göre, amaç ve faaliyet konuları oldukça geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Şirket başta gıda sektörü olmak üzere, fırıncılıktan tabldot yemeğe; otel, bar, cafe ve lokanta işletmekten kahvehane ve çay bahçesi açmaya; kuruyemişçilikten aktarlığa kadar bir dizi ekonomik faaliyet gösterebilecek. Sümeyye Erdoğan, babasının Cumhurbaşkanı seçilmesine kadar olan 4 yıllık süreçte babasının özel siyasi danışmanlığını yaptı. Son 1 yıldır da resmen Ak partinin Genel Başkan danışmanlığı görevini yaptı. Hükümetin politikalarıyla ilgili kamuoyunun nabzını da dikkate alan raporlar sundu. İç ve dış basın takibi yaparak Parti Genel Başkanına gözden kaçmış olabilecek önemli gelişmeleri aktardı. Yurt gezilerinde insanları dinleyip talepleriyle ilgili partinin ilgili birimlerini bilgilendirdi. Gerek fahri danışmanlık gerekse Genel Başkan danışmanlığı yaparken hiçbir zaman maaş ya da başka bir ücret almadı. Ağustos 2014 itibariyle bu görevinden ayrıldı. Babasının Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesiyle Sümeyye Erdoğan da Genel Başkan danışmanlığı görevinden istifa etti. Üniversite yıllarında da hayalinde olan, sivil toplum çalışmalarına ağırlık verip, 2012 yılında kurdukları Kadın ve Demokrasi Derneği - KADEM'in başkan yardımcısı olarak çalışmaya başladı.