DGS başvuruları sona eriyor-DGS başvurusu nasıl yapılır?
ÖSYM DGS başvuru kılavuzu indir (DGS başvuru ücreti ne kadar?) DGS başvuruları 2017. 2017 DGS başvuruları başladı! DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvuruları bugün başladı. DGS sınavı için 24 Mayıs'ta başlayan başvurular 1 Haziran tarihine kadar devam edecek. Peki başvuru ücreti ne kadar?
ÖSYM DGS başvuru kılavuzu indir (DGS başvuru ücreti ne kadar?) DGS başvuruları 2017. 2017 DGS başvuruları başladı! DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvuruları bugün başladı. DGS sınavı için 24 Mayıs'ta başlayan başvurular 1 Haziran tarihine kadar devam edecek. Peki başvuru ücreti ne kadar?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 23 Temmuz'da yapılacak meslek yüksekokulları ile Açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimi için düzenlenecek Dikey Geçiş Sınavı'na (2017 DGS) başvurular başladı. Adaylar, 1 Haziran'a kadar başvuru yapabilecek.
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, 2017 DGS'ye başvurmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek.
Sınav ücretini ödeme işlemleri ise 2 Haziran'da sona erecek.
ÖSYM tarafından internet sitesinden yayınlanmış olan 2017 sınav takvimine göre, DGS başvuru işlemleri bugün itibariyle başladı. Sınav için başvuru süresi 1 Haziran tarihinde sona erecek.
23 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan DGS sonucunda adaylar alacakları puan doğrultusunda puanlarının yettiği bölümler için tercih işlemi yapacaklar. Geçen sene DGS sonucunda 234 bin 664 başvuru yapan aday içinden 102 bin 865 kişi kontenjan için değerlendirmeye alınmıştı. Belirlenen kontenjanın 9 bin 573 tanesi de boş kalmıştı.
DGS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
ÖSYM tarafından sınava ilişkin olarak yayınlanan sınav kılavuzu dikkatle incelenmelidir. Sınav kılavuzu, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden incelenebilir. Sınav kılavuzu için adaylara internet dışında dağıtım yapılmaz.
ÖSYM aday işlemleri sisteminde adayların geçerli bir fotoğrafı varsa ve geçerli eğitim bilgilerine sahipse, DGS başvuru işlemleri şahsen yapılabilir. Sistemde, ÖSYM başvuru merkezleri tarafından son 50 ay içerisinde çekilmiş bir fotoğraf varsa bu fotoğraf güncel olarak kabul edilir. Fotoğrafları güncel olmayan adaylar ile eğitim bilgileri bulunmayan adaylar, DGS başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla yapmak zorundadır. Başvuru merkezlerinden yapılacak olan sınav başvuruları için belirli bir ücret alınır.
Adaylar, internet üzerinden başvurusunu yaptıktan sonra sınav ücretini de ilgili yere yatırarak başvuru işlemini tamamlamış olur. İnternet üzerinden başvuru yapıp sınav ücretini ödemeyen adayların yapmış olduğu başvuru işlemi geçersiz sayılır.
Sınavın gerçekleştirileceği tarihten bir hafta kadar öncesinde de adayların sınav için giriş yerleri ilan edilecektir.
DGS SINAV ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?
ÖSYM tarafından belirlenen ve ilgili sınav kılavuzunda yer alan ödeme yerleri şu şekildedir;
Akbank’ın tüm şubeleri, internet bankacılığı ve ATM’leri (KKTC’den başvuracak olanlar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak olanlar hariç)
Halkbank şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı,
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
Sınav ücreti yatırmak için belirlenen bu bankalar dışında ÖSYM’nin internet sitesinde bulunan ‘’Ödemeler’’ sistemi üzerinden de DGS ücreti yatırılabilir.