Dikkat !Sağanak yağış geliyor

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Muğla, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Muğla, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağını ve yurdun bugünden itibaren Akdeniz üzerinden gelen yeni ılık ve yağışlı sistemin etkisine girecek. Hava sıcaklıkları ise yeni sistemle birlikte ise artacak. Kuvvetli sağanak yağışların Batı Akdeniz ile Muğla, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren Antalya ve batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin edilirken Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise buzlanma ve don olayı bekleneceği belirtiliyor.

Antalya ve batı ilçelerinde akşam saatlerinde metrekareye 21-50 kg kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'den alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın yurtta genellikle doğu ve güneydoğu yönlerinden batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara'da bugün hava durumunun parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyorken günün en yüksek sıcaklığının 11 derece olacağı belirtildi.

İstanbul'da bugün hava durumu parçalı bulutlu olurken günün en yüksek sıcaklığı 14 derece olması tahmin ediliyor.

İzmir'de bugün havanın parçalı bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığı 16 derece olacağı tahmin ediliyor.

Adana'da parçalı bulutlu bir havanın etkili olacağı tahmin ediliyorken günün en yüksek sıcaklığı 21 derece olması bekleniyor.

Antalya'da bugün parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı havanın etkili olacağı ve 17 derece olacağı tahmin ediliyor.

Samsun ve Trabzon'da havanın parçalı bulutlu olacağı ve hava sıcaklığının 14 derece olması bekleniyor.

Erzurum'da parçalı ve çok bulutlu bir havanın etkili olması beklenirken hava sıcaklığının 5 derece olacağı bekleniyor.

Diyarbakır'da bugün parçalı bulutlu hava beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 14 derece olacağı tahmin ediliyor.