Diyanet 2018 Ramazan imsakiye ve iftar saatleri - İstanbul ve Ankara iftar vakitleri ezan saatleri saat kaçta okunuyor?

İslam âleminin büyük merakla beklediği on bir ayın sultanına erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dün gece Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı imsakiye 2018 en çok araştırılan konuların başında yer alarak trend listesinde ilk sırada yerini aldı. Sabah saatlerinden itibaren ise iftar saatleri merak konusu oldu. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Edirne, Gaziantep, Bursa ve diğer illerde yaşayan vatandaşlar iftar vakitleri beklemeye başladı. 16 Mayıs Çarşamba iftar saatleri sayfamız üzerinden tüm ayrıntılı bilgilere ulaşma imkânına sahipsiniz. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere iftar saatleri an be an bu başlık altından takip edebilirsiniz. İşte il il iftar ezan saatleri ve İmsakiye 2018…

16 MAYIS ÇARŞAMBA İFTAR SAATLERİ

İstanbul ve Ankara'da yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere birçok ilde iftar saati için geri sayıma geçildi. Ramazan ayının ilk gününde milyonlarca kişi oruç tutarak farz ibadetini yerine getirdi. Dua ve ibadetler ile geçirilecek bu mübarek ay boyunca iftar saatleri sayfamız ile en hızlı ve doğru bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. İşte İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Edirne, Kocaeli, Adana, Kayseri ve diğer tüm iller için iftar vakti.

RAMAZAN İMSAKİYE 2018

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı 30 günlük Ramazan İmsakiye sayfamız üzerinden bulunduğunuz ilin iftar saatleri ni bulabilirsiniz.

İL İL İFTAR SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BUGÜN İFTAR SAAT KAÇTA?

Aşağıda bulunan sayfamıza tıklayarak bulunduğunuz ilin iftar ve sahur saatlerine, teravih namazı vakitlerine ulaşabilirsiniz. Her yıl dua ve ibadetler içerisinde geçirilen Ramazan ayının ilk günü yine eller semaya yükselecek. İslam aleminin huzur içerisinde geçireceği on bir ayın sultanında sofralar hep birlikte coşacak.

İFTAR DUASI

"Allah'ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.''

"Allah'ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!"

"Allah'ım! Bu günde bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mütevazı insanlar gibi dönüş yapıp tövbe etmemle göğsümü genişlet; imanınla, ey korkanların imanı ve güveni!"

"Allah'ım! Bu günde beni hoşnutluğuna götürecek bir kılavuz kıl bana; bu gün Şeytan'ı bana ulaştıracak hiçbir yol bırakma; benim yerleşeceğim ve rahat edeceğim yeri cennet kıl; ey arayanların hacetlerini yerine getiren -Rabbim-!"

Ramazan ayından dikkat edilmesi gereken konular:

SAHUR DUASI

Kaynaklara göre Hz Muhammed sahur vaktinde şu duayı okurdu:

"Ey bu gecenin ve biraz sonra olacak sahurun Rabbi olan Allah'ımız… Bizi iftarlara ulaştırırken günahlarımızdan arınmış olarak orucumuzu açmayı nasip eyle…"

TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?

Teravih namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar, sabah namazı vakti girinceye kadar devam eder. Teravih namazı yatsıya tâbi bir sünnet olduğu için, vitir namazı teravihden sonra kılındığı gibi, önce de kılınabilir. Âdet olan, teravihi önce kılıp vitri sonra kılmaktır. Bu sebeple teravihin bir kısmında imama yetişen bir kimse, imam vitre kalkınca imamla beraber önce vitri kılıp sonra teravihten kılamadıklarını kazâ etmesi câizdir. Teravih namazı vakti içinde kılınmazsa, vakti dışında ne cemaatle, ne de tek başına (münferiden) kazâ edilmez. Teravih namazında iki veya dört rekatte bir selam verilir. Her selamdan sonra biraz oturmak sünnettir. Bu esnada salevat-ı şerife, salat-ı ümmiye, ayet veya dualar okunur

Teravih, sünnet-i müekkededir. Kadın ve erkek için orucun değil ramazan ayının sünnetidir. Teheccüt namazı 12 rekatı geçmediği halde, teravih namazı yirmi rekattır. Yatsı namazı kılındıktan sonra ve vitirden Önce kılınır. Teravihin cemaatle kılınması kifâî sünnettir. Teravih on selâm ile kılınır ve beş tervîha (dinlenme) yapılır. Yani her iki rekatta bir selâm verilip, her dört rekatta bir istirahat edilir. Besinci tervîhadan sonra yine cemaatle vitir namazı kılınır.


Gelirinizi Etkili Kullanmanın Yolları