E-5’te Kadir Topbaş eylemi

E-5’te Kadir Topbaş eylemi

E-5’te Kadir Topbaş eylemi

Kartal’da, kendilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından plaka sözü verildiğini belirten servis minibüsçüleri E-5 Karayolu’nu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Kadir Topbaş’a tepki gösteren servisçilerin eylemi sırasında, zaman zaman gergin anlar yaşandı. Servis minibüsçüleri sabah saatlerinden itibaren E-5 Karayolu Soğanlık mevkiindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası önünde toplanmaya başladı. Daha önceden kendilerine Belediye Başkanı Topbaş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da plaka sözü verdiğini dile getiren servisçiler, sözlerin yerine getirilmesini isteyerek protesto gösterisi yaptı. Sayıları gittikçe artan servisçiler E-5 Karayolu’nu yan yollar dahil olmak üzere çift yönlü trafiğe kapattı. ‘Biz sözü Cumhurbaşkanımızdan aldık’, ‘Plakamızı istiyoruz, servisçilerle oynamayın’, ‘Sayın Cumhurbaşkanım biz sigarayı bıraktık ama plakamızı alamadık’, ‘Uzun adam sana güveniyoruz’, ‘Topbaş sabrımızı taşırma’ yazılı döviz ve pankartlar taşıyan grup, Kadir Topbaş aleyhine sık sık slogan attı. Yolun kapatılmasına sinirlenen araç sürücüleri ile servisçiler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Tepki gösteren sürücülerin araçları, servisçiler tarafından tekmelendi. Sadece içinde hamile bir kadının bulunduğu araca ve ambulanslara geçiş izni verildi. Piyasaya çok borçlarının bulunduğunu dile getiren servisçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belediye Başkanı Topbaş’ı verdikleri sözleri tutmaya davet etti. Eylem sırasında çevik kuvvet polisinin de güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Kadir Topbaş Hakkında ?

1945 yılında Artvin'in Yusufeli ilçesinde doğdu. Üç aylıkken ailesiyle İstanbul'a geldi. Orta öğrenimine, Işık Lisesi'nde başlayıp İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında M.Ü. İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde "Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri" konusunda tamamladı. Uzun yıllar serbest mimar olarak çalıştı. 1994-1998 yılları arasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı. Danışmanlığı süresince, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına katkıları oldu. Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bir süre aile şirketlerinin yönetiminde bulundu. 1999 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na seçildi. Bu görevi süresince İstanbul'a model olabilecek 'Güzel Beyoğlu' projesini hayata geçirdi. Mimari projesini kendisinin çizdiği 'Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon' çalışmaları kapsamında Kasımpaşa'da Kapalı Spor Salonu Kompleksi, Eğitim ve Sosyal Tesislerini hizmete sundu. 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AKPARTİ'den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde ikinci kez İstanbul Belediye Başkanı seçildi. TAÇ Vakfı (Tarih ve Çevre Vakfı) mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyesi. Evli ve üç çocuk babası.

ESERLERİ:

Kadir Topbaş'ın Bilgi Üniversitesi ile beraber çıkardığı 'Beyoğlu : Kültürleri Buluşturan Kent', TAÇ Vakfı ile birlikte hazırladığı 'Geçmişten Günümüze Beyoğlu I-II' ve 'Anılarda Beyoğlu' isimli eserleri bulunuyor.

Gelirinizi Etkili Kullanmanın Yolları