Esenler’de “Şeb-i Yelda’da Şiir” gecesi

Esenler’de “Şeb-i Yelda’da Şiir” gecesi

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Şeb-i Yelda’da yani yılın en uzun günü 21 Aralık’ta “Şeb-i Yelda’da Şiir” gecesi düzenledi. Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa; AK Parti Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, şairler ve şiirseverler katıldı.

MEDENİYETİMİZİN ŞİİRLEŞMİŞ HÂLİ

Program öncesinde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bu yıl ikincisini düzenledikleri gece ile ilgili, “Bizim medeniyetimizin şiirleşmiş hali olan şehrin birer parçası olarak, dün kendi değerleri üzerinde, gecenin en uzun diliminde sohbet ya da şiirle bir araya gelen, o geçmişimizi hatırlamak ve o güzel gecemizdeki sohbetlerimizde, şiirlerimizde, gecenin bir dakikasında çekildiğimiz inzivamızda ya da duamızda birbirimizi hayırla yâd edeceğimiz, birbirimize hayrı tavsiye edeceğimiz bu uzun geceyi, şiirle süslediğimiz andır Şeb-i Yelda” diye konuştu.

MERHAMET İÇİN EDEBİYAT

Gecede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, insanların merhamet ve medeniyet için edebiyata ihtiyaçları olduğunu söyleyerek, “Bizim medeniyetimizin bir parçası olan Şeb-i Yelda’nın, bu uzun gecenin muhabbetle, sevgiyle geçirilmesi önemli. Bu geleneği İstanbul’un Esenler ilçesinde 21’inci yüzyıla taşıyan Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür ediyorum” dedi.

EKER KARAKOÇ’UN ŞİİRİNİ OKUDU

Mehdi Eker, konuşmasının ardından Sezai Karakoç’un “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” şiirini okudu. Eker okuduğu şiirle Esenlerlilerden büyük alkış aldı.

MUHABBET VE ŞİİR BİR ARADA

Gecede Türkiye’nin önde gelen şairleri; Abdulbaki Kömür, Adem Turan, Ahmet Mercan, Ali Ural, Arif Ay, Hüseyin Akın, Metin Önal Mengüşoğlu, Nurullah Genç, Nurettin Durman, Şaban Abak ve Şeref Akbaba şiirlerini yorumladı. Böylece Esenlerliler Şeb-i Yelda’yı geçmişin derinliklerini günümüze taşıyarak sohbetle, muhabbetle ve şiirle geçirdiler.

DAVETLİLERE NAR İKRAMI

Okunan şiirlerin ardından Başkan Göksu, Eker’e ve şairlere Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından hazırlanan Şehir Şiirleri Antolojisi’ni hediye etti. Programın sonunda Şeb-i Yelda geleneğinin izinden gidilerek davetlilere nar ikram edildi.

Basın Bülteni: Esenler Belediyesi

Bu haber RSS Servisi ile alınmıştır.