Geçmişin Mirasını ve Geleceğin Emanetini Taşıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye Yazarlar Birliğince Taceddin Dergahı´nda düzenlenen İstiklâl Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Programı´na katıldı. 

Mehter takımının İstiklâl Marşı´nı seslendirmesi ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Selçuk, bağımsızlık timsallerinden biri olan İstiklal Marşı´nın kabul edilişinin seneyi devriyesini kutlamak, büyük şair Mehmet Akif Ersoy´u anmak amacıyla bir araya geldiklerine işaret etti. 

Selçuk, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ´bu marş bizim inkılabımızı anlatır´ dediği İstiklal Marşımız bir yenilenmedir, Türk dilinin en güzel örneklerinden biridir. 

Tefekkürdür, ruhtur, heyecandır, şanlı mazimizdir, kahramanlık destanımızdır, heybetli kimliğimizdir, dik bir duruştur, milli mutabakattır, maneviyat sembolüdür." ifadelerini kullandı. 

İstiklâl Marşı´nın her şairin yazabileceği bir metin olmadığını vurgulayan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletini tanıyan, milletinin değerleriyle bütünleşmiş, söylediklerini hakikaten yaşayan, samimi, fedakar, ağlayan, ağlatan, hisseden bir sanatçı olan Akif, ancak böyle bir şiiri yazabilirdi. 

Yaşadığı devirde toplumu adım adım, derinden takip etmiş, milletin derdini, sevincini, felaketlerini en özlü ifadelerle ifade ederek milletine kalemiyle, yaşamıyla rehberlik eden, ´zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem´ diyen Mehmet Akif, esarete isyan eden, milletiyle ağlayan, milletiyle gülen, iman, dava ve aksiyon adamıdır. İstiklâl Marşı hem ilham verenin azizliğinin hem de ilham alıp yazan asil bir vatan evladının büyüklüğünün gerçekliğidir.

İstiklâl Marşı aynasından kendimize şekil verdikçe büyük Türk milleti, devletiyle ilelebet payidar kalmaya devam edecektir. Bizler geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıyoruz. 

Unutmayınız ki hepimizin omuzlarında çocuklarımızın şahsında geleceğin sorumluluğu var. Bu sorumluluğu taşımak, çalışmak, fedakarlık ister. Bizden sonra gelecek nesillere güçlü ve gelişmiş bir ülke bırakmak, geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşıyabilmek için çok çalışmalıyız.

Bakan Selçuk, vatan sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en seçkin ifadesi olan İstiklal Marşı´nı millete hediye olarak olarak sunan milli şair Mehmet Akif Ersoy´u ve bu şiiri ölüm kalım savaşı vererek sonunda başarıya ulaşmış bir millet adına İstiklal Marşı olarak oy birliğiyle kabul eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Birinci Millet Meclisi üyelerini saygıyla ve rahmetle andığını ifade etti. 

Öğrencilerin İstiklâl Marşı´nın dizelerini okuduğu programın ardından Bakan Selçuk ve beraberindeki heyet, Mehmet Akif Ersoy´un evi ve Taceddin Dergahı´nda incelemelerde bulundu.


İzmir'de korkutan deprem SON DAKİKA