Gemini ile daha fazlasını yapın: 1.5 Pro'yu ve daha fazla akıllı özelliği deneyin

Farklı biçimlerdeki bilgileri anlayabilen yapay zeka sistemleri geliştirme konusunda büyük bir ilerleme kaydetmiş olsak da, yapay zekanın yanıt süresini doğal bir iletişim seviyesine indirmek, mühendislik açısından son derece zorlu bir süreçtir. Son birkaç yıldır, modellerimizin algılama, hatırlama, akıl yürütme ve konuşma biçimini geliştirerek yapay zekayla etkileşimin hızını artırmaya ve daha doğal olmasını sağlamaya çalışıyoruz.

Bu aktörler, Gemini modelimiz ve diğer göreve özel modeller üzerine oluşturuldu ve video karelerini sürekli olarak kodlayarak, video ve konuşma girişini olayların zaman çizelgesinde birleştirerek ve bu bilgiyi verimli bir şekilde geri çağırmak için önbelleğe alarak bilgileri daha hızlı işlemek üzere tasarlandı.


Önde gelen konuşma modellerimizden yararlanarak, temsilcilerin daha geniş bir tonlama aralığı sunarak seslerini de geliştirdik. Bu temsilciler, kullanıldıkları bağlamı daha iyi anlayabilir ve konuşma sırasında hızlı bir şekilde yanıt verebilir.


Telefonunuz veya gözlüğünüz aracılığıyla yanınızda uzman bir asistanın bulunabileceği bir gelecek hayal etmek çok kolay. Bu yeteneklerin bir kısmı bu yılın sonlarında Gemini uygulaması gibi Google ürünlerine de gelecek.