Gemini ile daha fazlasını yapın: 1.5 Pro'yu ve daha fazla akıllı özelliği deneyin

Fotoğraflara Sor özelliği arka planda nasıl çalışıyor?

  • Sorulan soruyu anlama: Fotoğraflara Sor, sorunuzu anlar ve cevabı bulmak için bir plan oluşturur. Yalnızca yerler, kişiler ve tarihler gibi alakalı anahtar kelimeleri değil, aynı zamanda “temalı doğum günü partisi” gibi doğal dil kavramlarını da tanımlayarak sizin adınıza karmaşık bir arama yapar.

  • Yanıtı hazırlama: Bir sonraki adım, arama sonuçlarını incelemek, hangilerinin alakasız olduğunu ve hangilerinin aradığınız şey gibi göründüğünü bulmaktır. Gemini'nin çoklu mod yetenekleri, her fotoğrafta tam olarak ne olduğunu anlamaya yardımcı olabilir ve gerekirse görüntüdeki metni bile okuyabilir. Fotoğraflara Sor, daha sonra işe yarar bir yanıt oluşturarak hangi fotoğraf ve videoların kullanılacağını seçer.

  • Güvenliği sağlama ve düzeltmeleri hatırlama: Deneysel bir yöntem olan Fotoğraflara Sor, yanıtların güvenli ve uygun olmasını sağlamak için çeşitli güvenlik önlemleri ve yapay zeka modelleri kullanıyor. Bir yanıtı düzeltir ya da ekstra bilgi sağlarsanız, Fotoğraflara Sor bu ayrıntıları gelecekteki aramalar için hatırlayabilir.