Halkalı Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta ve nereden izlenebilir?

Bu yılın ikinci Güneş tutulması, 2 Ekim 2024'te Pasifik Okyanusu'ndaki Hawaii, Güney Şili ve Güney Arjantin'de halkalı olarak gözlemlenecek. Kısmi tutulma UTC saatiyle 15:42'de başlayacak ve halkalı tutulma yaklaşık 16:50'de başlayarak maksimum noktasına 18:45'te ulaşacak. Halkalı Güneş tutulması Türkiye'den izlenemeyecek ancak Arjantin ve Falkland Adaları gibi bölgelerde tutulmanın %72 ve %84 oranında gözlemlenmesi bekleniyor.

8 Nisan'da gerçekleşen tarihi tam Güneş tutulmasının ardından, bu yılın ikinci Güneş tutulması için geri sayım başladı. 2 Ekim 2024'te, Pasifik Okyanusu'ndaki Hawaii, Güney Şili ve Güney Arjantin gibi bölgelerde gözlemlenecek halkalı Güneş tutulması, Güneş’i dramatik bir "ateş çemberi"ne dönüştürecek. Halkalı tutulma, ayın Dünya'ya daha yakın ve güneşe daha uzak olduğu için tam tutulmadan farklılık gösteriyor.

Halkalı Güneş tutulması Türkiye'den izlenecek mi, ne zaman ve saat kaçta gerçekleşecek?

Halkalı Güneş tutulması 2 Ekim 2024'te Güney Pasifik Okyanusu, Güney Amerika ve Antarktika üzerinden görülecek. Kısmi tutulma UTC saatiyle 15:42'de başlarken, halkalı tutulma yaklaşık 16:50'de başlayacak ve maksimum noktası 18:45'te gerçekleşecek.

Halkalı Güneş tutulması nerede ve saat kaçta görülecek, kısmi tutulma Türkiye'den izlenebilecek mi?

Halkalı Güneş tutulması, Rapa Nui/Paskalya Adası ve Arjantin gibi bölgelerde deneyimlenecek ve bu bölgelerde farklı sürelerle halkalı yapı görülecek. Arjantin'in Ushuaia kentinde güneş tutulmasının %72'si, Falkland Adaları'nda %84'ü görülebilecek.

Kuruluş Osman yeni sezon ne zaman başlayacak? RFS - Galatasaray maçı ne zaman? KYK bursu hangi nedenlerle kesilir? Halkalı Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta ve nereden izlenebilir? AUZEF sınav tarihleri ne zaman, güz dönemi ara sınavları hangi tarihte Dolar kaç TL oldu? 13 Eylül güncel döviz fiyatları