K-pop idolü olmanın yolu: İnsan dışı stajyerlik programı

Bu zorlu stajyerlik sürecine rağmen, K-pop gruplarına olan ilgi hala yüksek. Keskin, Güney Kore'nin aşırı rekabetçi ve hiper kapitalist bir toplum olduğunu ifade ediyor. Çalışmayan, elinden gelenin en iyisini yapmayanın sistemde yeri olmadığı bir ülke olduğundan bahsediyor.

K-pop'un aşırı rekabetçi bir toplumun ürünü olduğunu savunan Keskin, bu sektörün toplumun genel yapısının bir yansıması olduğunu belirtiyor.

Stajyerlik sürecinde adayların uzun saatler boyunca pratik yaptığını söyleyen Lie, eğlence şirketlerinin 5 ila 10 yıl eğitim aldıktan sonra en iyi adayları seçtiğini ifade ediyor.

Adayların güzellikleri, yetenekleri ve performansları, ileride grup içindeki pozisyonlarını belirliyor. Karma gruplar yerine genellikle kız ve erkek grupları tercih ediliyor. Bu ayrımın, hayranların ilgilerini artırmak için planlandığını aktarıyor.

Stajyerlerin başarılı olmaları durumunda ödül olarak daha iyi koşullara sahip olmaları mümkün. Ancak gruplar sıkı çalışma ve rekabet nedeniyle başarılı olamayanları elemeye yönelik bir sisteme sahip.