Leonardo DiCaprio’nun boşluğunu doldurmaya aday ünlüler

Leonardo DiCaprio’nun boşluğunu doldurmaya aday ünlüler

Leonardo DiCaprio’nun boşluğunu doldurmaya aday ünlüler

1928 yılından bu yana verilen Oscar akademi ödülleri o günden bugüne bir çok ünlüye gitti. Fakat bazı isimler var ki ne kadar iyi oyuncu olsalar da dünyada herkes tarafından tanınsalar da bu ödüle kavuşamadılar. Bunlardan biri de Leonardo DiCaprio idi. 88’inci Akademi Ödülleri sahiplerini buldu ve son birkaç Oscar’ın esprilerin odak noktasına oturmuş olan Leonardo DiCaprio, En İyi Erkek Oyuncu dalında dört kez aday gösterildikten sonra sonunda ödüllü yönetmen Alejandro González Iñárritu‘nun çektiği The Revenant (Diriliş) ile mutluluğa kavuştu. DiCaprio’nun her adaylığında nefesini tutup bekleyen hayranları büyük bir sevinç yaşarken aynı zamanda internetin en eğlenceli esprilerinden birini de kaybetmiş olduk. Şimdi DiCaprio’nun yerine Oscar alamamış ünlülerden birini seçmenin zamanı... İşte Usta oyunculuk yıllarına rağmen Oscar Ödülü ile tanışamayan ünlüler...

Johnny Depp

2003, 2004 ve 2007 yılında adaylıkları olmasına rağmen O da henüz Oscar alamadı.

Matt Damon

Her ne kadar Martian performansı oldukça başarılı olsa da dişli rakipleri sebebiyle internette kendine yeterince destekçi bulamayan oyuncu 1997’de Good Will Hunting filmiyle ilk Oscar adaylığından da eli boş dönmüştü.

Edward Norton

1996 ve 1998 yıllarında aday gösterildi. Özellikle American History X filmi ile Oscar'ı almasına kesin gözüyle bakıldı. Ama sonuç yine aynıydı.

Brad Pitt

İlk duyulduğunda şok etkisi yaratan bir ünlü daha! 1995'te 12 Monkeys, 2008'de de The Curious Case of Benjamin Button ile aday gösterildi. Fakat O da şanssızlığını kıramayanlar arasında.

Tom Cruise

1989, 1996 ve 1999 yılında Oscar'a aday gösterildi. 2000'den sonra onlarca filmi olmasına rağmen listeye bile giremedi.

Uma Thurman

1994 yılında Pulp Fiction ile aday gösterildi. Sonraki yıllarda Kill Bill serisi ile ses getirdi fakat aday dahi olamadı.

Richard Gere

En azından 1 kere aday gösterilseydi.

Will Smith

2001 ve 2006 olmak üzere iki kez En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilen Smith’e ne Ali filmi ne de oğlu Jaden Smith ile oynadığı The Pursuit of Happyness ödül getirmeyi başarabildi.

George Clooney

Üç adaylığı bulunmasına rağmen ödüle kavuşamayan bir diğer isim ise George Clooney. 2007, 2009 ve 2011 olmak üzere yakın zamanlarda sırasıyla Michael Clayton, Up in the Air ve The Descendants filmleriyle aday olan Clooney, etkileyici gülüşüyle jüriyi bir türlü ikna edemeyenlerden.

Jim Carey

Adaylığı bile yok...