LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından, lise adayları için tercih süreci 28 Haziran Cuma günü başladı. Adaylar, sınav sonuçları ve taban puanlarına göre tercihlerini yaparak hayal ettikleri liseye yerleşmeye çalışacak. LGS tercihlerinde yüzdelik dilimler ve taban puanları büyük önem taşıyor. İşte 2024 LGS tercih süreci ve tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih...

LGS maratonu tercih süreci ile devam ediyor. Tercih kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanmasının ardından, LGS tercih tarihleri ve yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih netlik kazandı. LGS tercih işlemleri öğrenci ve veliler tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Peki, "LGS tercihleri nasıl, nereden yapılır, LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" İşte LGS tercih sürecine ilişkin tüm detaylar...

LGS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

Yerel Yerleştirme: Öğrenciler, ilk 3'ünü kayıt alanlarından seçmek şartıyla en fazla 5 okul tercih edebilecekler. Aynı okul türünden (Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek.

Merkezi Yerleştirme: Yerel yerleştirme tercihlerini yapıp kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 olmak üzere toplamda 20 tercihte bulunabilecek.

LGS tercihlerinde tercih sıralama büyük önem taşıyor. Öğrencilerin, yüzdelik dilimlerine göre gerçekçi ve stratejik tercihlerde bulunmaları gerekiyor.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

LGS tercihleri 28 Haziran - 17 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

MEB, tercih ve yerleştirme kılavuzunu sonuçların açıklandığı gün yayımladı. Böylece öğrenciler tercih sürecine dair tüm detaylara ulaşabiliyor. Tercih tarihleri ve diğer önemli bilgiler, bu kılavuzda yer alıyor.

28 Haziran 2024: Merkezî Sınav Puanlarının İlanı

28 Haziran 2024: Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı

28 Haziran - 16 Temmuz 2024: Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri ve Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alan Okulların İşlemlerinin ve Kayıtlarının Tamamlanması

28 Haziran - 17 Temmuz 2024: Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması

22 Temmuz 2024: Yerleştirme Sonuçlarının ve Boş Kontenjanların İlan Edilmesi

22 - 26 Temmuz 2024: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

29 Temmuz 2024: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

29 Temmuz - 2 Ağustos 2024: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

05 Ağustos 2024: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

06 - 14 Ağustos 2024: Boş Kalan Kontenjanlara, Hiçbir Yere Yerleşemeyen Öğrenciler İçin İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması

16 Ağustos 2024: İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirmelerinin Tamamlanması

19 - 23 Ağustos 2024: Yatılılık Başvurularının Okul ve Kurumlarca Alınması

26 Ağustos 2024: Yatılılık Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve e-Pansiyon Üzerinden Kayıtların Sisteme İşlenmesi

09 Eylül 2024: 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılışı

LGS TERCİH KILAVUZU

Millî Eğitim Bakanlığınca, “2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu” yayımlandı. Kılavuza aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

LGS TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS tercih yerleştirme sonuçları 22 Temmuz tarihinde açıklanacak.

LGS TERİCHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

THY personel alımı 2024: Başvuru şartları nelerdir? Bedelli askerlik ücreti ne kadar, zam oranı açıklandı mı? Fransa 1 - 0 Belçika / Maç özeti izle Dolar kaç TL oldu? 2 Temmuz güncel döviz fiyatları! Vergi Paketi ne zaman çıkacak? Vergi Paketinde hangi vergiler geliyor? AUZEF final sınavı soruları ve cevapları yayımlandı mı?