Merkez Bankası açıkladı: Yeni banknotlar tedavüle giriyor

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Merkez Bankası E9 Emisyon Grubu VI. tertip 20 TL banknotları bugünden itibaren tedavüle verecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Merkez Bankası E9 Emisyon Grubu VI. tertip 20 TL banknotları bugünden itibaren tedavüle verecek.

TCMB'nin konu ile ilgili duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu I., II., III., IV. ve V. tertip 20 TL banknotlara kıyasla, VI. tertip 20 TL banknotlardaki imzalar Başkan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Emrah Şener’e ait olacak şekilde yeniden düzenlendi.

Türkiye istatistik Kurumu, kasım ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladıGündem
Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II., III., IV. ve V. tertipleriyle tamamen aynı olacak.

 I., II., III., IV., V. ve VI. tertip banknotlar bugün birlikte tedavül edecek.

Liselerde devamsızlık sınırı değişti! Yeni yönetmelik neler getiriyor? 2025 bayram ikramiyeleri için beklentiler neler? Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi kızışıyor 22 Şubat’ta İstanbul’da kuryeler çalışıyor mu? TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak? İstanbul'da kar yağışı, ehliyet sınavlarını erteledi