Meteoroloji 5 ili uyardı: Dikkatli ve tedbirli olun

Kış mevsiminin beyaz temsilcisi kar yağışı yurdun dört bir yanında etkili olmaya başladı. Meteoroloji de bazı iller için don ve buzlanma uyarısı yaptı

Özellikle doğu bölgelerimizdeki illerde etkisini iyiden iyiye hissettiren kar yağışı, don ve buzlanmaya neden oluyor. Meteoroloji İşleri Müdürlüğü de yaptığı tahmin ve raporlarla vatandaşı önceden uyarmaya çalışıyor. Buna göre; Meteoroloji'nin yaptığı son tahminler çerçevesinde Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için önemli uyarılarda bulundu.

Söz konusu illerimiz için yağmur ve kar beklentisini tekrarlanırken, buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Öte yandan bölge genelinde soğuk hava nedeniyle araçların camlarının buz tuttuğu görüldü.

Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl'ün de sorumluluk alanını kapsayan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çok önemli uyarılarda bulundu. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; "Bölgemiz genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı geçecek. Hava sıcaklıklarında 2-4 derecelik düşüşler beklenmektedir. Rüzgar değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecek. Lokal olarak sis, pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır" denildi.

Hava sıcaklıklarının gece saatlerinde eksilere düşmesi nedeniyle araçların camlarında buzlanma görüldü.

İSTANBUL'UN YÜKSEK YERLERİ KARA MERHABA DEDİ

Kış mevsiminde çok fazla kar yağışı görmeyen İstanbul'da yüksek kesimlere kar yağdığı görüldü. Alçak kesimlerde ise karla karışık yağmurlu hava etkisini gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta başında İstanbul için karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı tahminlerinde bulunmuştu. Bugün İstanbul'un Anadolu yakasındaki yüksek yerlerde kar yağışının etkili olduğu görüldü.

MERSİN VE İLÇELERİ İÇİN ÇOK KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Öte yandan Mersin için de önemli uyarılar yapıldı. Mersin'in batı kesiminde bugün akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışların etkili olacağı bildirildi. Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün akşam saatlerinden itibaren Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Gülnar ilçelerinde çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği vurgulandı. Bölgede yaşayan vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi hava aşrtlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Sabah saatlerine kadar sürmesi beklenen şiddetli rüzgar nedeniyle yaşanabilecek, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenildi.