Meteoroloji uyardı! İstanbul'a şiddetli kar yağışı geliyor

İstanbul'da yaşayan ve yarıyıl tatili için plan yapan vatandaşların en merak ettiği soruların başında gelen İstanbul'a kar ne zaman yağacak? sorusunun cevabını Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapmış oldukları hava durumu raporlarında o illerimiz için son dakika yağış uyarısında bulundu. Yoğun kar yağışıyla ilgili olarak vatandaşaları dikkatli olması konusunda uyaran uzmanlar öğlen saatlerinden sonra yoğun kar yağışıyla birlikte yerleşim yerlerinde kar kalınlığının 20 cm'yi geçeceği belirtilti. İstanbul için de kar yağış tarihi veren Meteoroloji İstanbul'da yaşayanlar için uyarıda bulundu. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte il il hava durumu tahminleri ve detaylar.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas, Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; Mardin ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli sağanak, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun (20 cm. üzeri) olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcıklığının orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, ancak batı bölgelerden başlayarak artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri ile Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden orta kuvvette, Akdeniz ile Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneyinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'A KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH VERİLDİ

İstanbul ve çevresinde cuma ve cumartesi günü sıcaklıklar yükselirken, yarı yıl tatilinin ilk haftası kenti kar bekliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman yapmış olduğu açıklamada, rüzgarın dönmesiyle ani düşen sıcaklıkların gece 8 dereceye kadar ineceğini belirterek, "Yarından itibaren yağış kesiliyor. Cuma ve cumartesi günü özellikle İstanbul'da yağış olmayacak. Sıcaklıklar mevsim normallerine gelecek ve hatta bir kaç derece üzerinde seyredecek. Pazar gününe kadar İstanbul güzel bir hava geçirecek." dedi.

.Ahmet Kocaman, yarın eğitim ve öğretimde yarı yıl tatilinin başlayacağını anımsatarak, şöyle devam etti: "İstanbul'da cuma ve cumartesi günleri yağış yok. Parçalı bulutlu bir hava. Sıcaklıklar 12-13 derece civarında olacak. Ama pazar gününden itibaren yurdumuzun batı bölgelerinden başlamak üzere yağışlı bir sistem etkisine girilecek. Pazar ve pazartesi rüzgar lodos yönünden esecek.

Hava sıcaklığı mevsim normallerinde olacak ama salıdan başlayarak kuvvetli bir hava soğumasını bekliyoruz. Yarı yıl tatilinin ilk haftasında İstanbul, Marmara Bölgesi yağışlı geçecek. Özellikle salı ve çarşamba günleri sıcaklığın 5 dereceye kadar düşmesini bekliyoruz.